CD bemutató és jótékonysági koncert

Óbecse Zene

Az óbecsei Schola Cantorum, Stefaniga Otília vezetésével Voces Saeculares címmel CD bemutatót és jótékonysági koncertet ad a belvárosi Nagyboldogasszony plébániatemplomban december 15-én 19 órai kezdettel. A jótékonysági koncert bevételét a dévai gyermekek megsegítésére szánják.

Az énekkar a Szentcsalád vasárnapján Dévára utazik, Böjte Csaba ferences atya gyermekotthonába, hogy – ahogyan ők fogalmaznak – a szívükben a karácsony örömét vigyék és énekben adják át.

Az ott élő gyerekeknek az anyagi segítségre is szüksége van, ezért a koncert előtt, és napján gyűjtést szerveznek. Hálásan fogadják el az adományokat pénzben, (amit a gyerekek számára szükséges dolgokra fordítanak, ahogyan az eladott CD árából is), illetve tartós élelmiszerben, tisztálkodási szerekben, egyebekben.

Az adományokat minden nap le lehet adni a plébániahivatalban 8 és 11 óra között, illetve a sekrestyében a koncert napján.

A kórus 1996-ban alakult meg az óbecsei Nagyboldogasszony Plébániatemplomban. Prof. DDr. Rokay Zoltán akkori óbecsei plébános hívta életre azzal a céllal, hogy énekkel tegyék ünnepélyesebbé az egyházi liturgiát. Az egyházi zene az ünnepélyes istentisztelet lényeges kiegészítő része, a szertartások szépségét és fényét emeli. A kórusvezető szerint a szíve mélyén minden ember hívő, még akkor is, ha nincs ennek tudatában. Énekelni nem torokból kell és nem csak hangszálakkal, szívből pedig mindenki tud énekelni.

A kórus minden érdeklődőt szeretettel hív és vár.

Szilágyi Edit
Forrás: VajdasagMA