Budai Nagy Antal Kerékpáros Emléktúra

Bodonkút Ismeretterjesztő

Budai Nagy Antal Kerékpáros Emléktúra

A Budai Nagy Antal Egyesület második alkalommal rendezi meg a Budai Nagy Antal Kerékpáros Emléktúrát a Bodonkúti Napok keretén belűl.
A túra 2020. június 21. reggel 9:00-kor rajtol a bodonkúti református templom udvaráról, a visszaérkezés pedig 17:00 óra tervezzük.
A túra útvonala a következő: Bodonkút – Diós – Báboc – Páncélcseh – Magyarköblös – Felsőtök – Kisigrice – Bábolnai domb (emlékmű) – Kisigrice – Bujdos (Vâlcelele) – Erdővásárhely – Pusztaújfalu – Kecskehát – Récekeresztúr – Páncélcseh – Báboc – Diós – Bodonkút. A túra egy-egy pontján mindenkit bevárunk. Frissítőt és élelmet Páncélcseh központjába lehet majd vásárolni.
A túra nehézségi foka közepes, hossza 80 km, szintemelkedés 1200 m. A túra 80%-a műúton halad (helyenként rossz állapotú), a maradék 20% kövezett út, illetve mezei ösvény. A túra megtételéhez terepkerékpárt ajánlunk (MTB), de túrakerékpárral is megtehető. Országúti, illetve városi kerékpárt semmiképpen nem ajánlunk.Szükséges felszerelés: Jó állapotban lévő kerékpár, jó gumikkal és megfelelően működő fék- és váltórendszerrel ellátva; sisak, foltozó berendezés, pótbelső, pumpa, vizes kulacs, esőkabát,kevés élelem. A kiskorúak szülői kísérettel részt vehetnek a Bodonkút környékén megrendezére kerülő gyerek túrán. A túra végeztével a szervezők a résztvevőket oklevéllel és meleg ebéddel várják.A túrán részt nem vevő kísérők számára különböző programokat kínálúnk, amelynek helyszíne a bodonkúti kultúrotthon.
Túravezető: Veres Bendegúz, tel: 0723 239983
A térkép megtekinthető az alábbi linken illetve letölthető GPX formátumban: https://www.gpsies.com/map.do
Az idelátogatóknak sátorhelyet tudunk biztosítani a kultúrotthon udvarán.