Budai Nagy Antal Emlek Túra

Bodonkút Ismeretterjesztő
Nagy örömmel jelentjük be, hogy idén újból elrajtól a Budai Nagy Antal Kerékpáros Emléktúra egy megújúl útvonallal.
A túra 2021. Julius 18-an. reggel 9:00-kor rajtol a bodonkúti református templom udvaráról, a visszaérkezés pedig 18:00 óra tervezzük.
A 2021- es túra útvonala a következő: Bodonkút – Diós – Macskás – Gyula – Kolozsborsa – Doboka – Poklóstelke – Derzse – Magyarköblös – Felsőtök – Kisigrice – Bábolnai domb (emlékmű) – Kisigrice – Bujdos (Vâlcelele) – Erdővásárhely – Pusztaújfalu – Kecskehát – Récekeresztúr – Páncélcseh – Báboc – Diós – Bodonkút. A túra egy-egy pontján mindenkit bevárunk. Frissítőt és élelmet Kolozsborsa illetve Páncélcseh központjába lehet majd vásárolni.
A túra Gáspàr Károly reformatus lekész áldásával nyit.(megkérnek mindenkit időben èrkezzen) Ez útón lehetőségűnk lessz megtekinteni a bodonkúti református templom frissen visszaszerzett kazettás mennyezetét. A túra során több helyen is rövid pihenőt tartunk meglátogatni elfelejtett örökségűnket: a macskási, a magyarderzsi, páncelcsehi, alsótöki református templomokat ilettve a magyarderzsi Miklósy kúriat valamint a Doboka várát
A túra nehézségi foka közepes/nehéz, hossza 98 km, szintemelkedés 1200 m. A túra 80%-a műúton halad (mindenhol jo minôségű), a maradék 20% kövezett út, illetve mezei ösvény. A túra megtételéhez terepkerékpárt ajánlunk (MTB), de CX illetve túrakerékpárral is megtehető. Országúti, illetve városi kerékpárt nem ajánlunk. Szükséges felszerelés: Jó állapotban lévő kerékpár, jó gumikkal és megfelelően működő fék- és váltórendszerrel ellátva; sisak, foltozó berendezés, pótbelső, pumpa, vizes kulacs, esőkabát, élelem.
Iden a turának lessz egy könnyitett változata is, mely Pancelceh központjábol 11 orakkor rajtol es csatolodik a többi túrázohoz majd ugyanitt ér véget.
A résztvevőket a tura vegén ebéddel es hűsitő itallal várjuk a bodonkúti kultúrothon udvarán. Gyertek batran.
A részvétel díjmentes. Adomanyozni a helyszinen lehet a Budai Nagy Antal egyesûlet vagy a Bodonkúti református egyház részère.
Érdeklődni lehet a 0723239983- as telefonszámon.
FONTOS : Minden résztveőt megkérek jelezze részvételét valamilyen formaban.