Bogyó és Babóca 3. – Játszótársak

Magyarkanizsa Ifjúsági, gyermek

Időpont: 2019.11.21. csütörtök  17:00 óra

Helyszín: Magyarkanizsa, Művészetek Háza, nagyterem
Szervező: Vajdasági Vándormozi és a Cnesa OMI

Magyar családi animációs film, 70 perc, 2014

A Bogyó és Babóca 3. az előző két szériához hasonlóan, 13 epizódban mesél Bogyó, Babóca és kis barátaik élményeiről. A már jól ismert szereplők mellett megismerkedhetünk új karakterekkel is: a kalapját vesztett Gombával, a titokzatos Csillaglánnyal, a kürtőskalácsokat árusító Bodobáccsal és Hörcsöggel. A figurák hangját ezúttal is Pogány Judit kölcsönzi, így már több mint száz különböző hangon szólal meg a Bogyó és Babóca mesékben.

Rendező: Krizsanics Antonin és M. Tóth Géza

Író: Bartos Erika

Zeneszerző: Alma Együttes

Mesélő: Pogány Judit

Rajz: Bartos Erika

A belépőjegy ára 150 dinár mindenkinek 1 éves kor felett.

A filmvetítés után Kalauzolás Csíkos Sanyi cicabábbal a muzsika és a ritmus világába – tengernyi játék és élőzene ölelésében.

Felfedezőútra kerekedünk, hogy megszólaltassuk a Vajdasági Vándormozi által vetített mesékben látott hangszereket és azok barátait, mint a hegedű, gitár, citera, köcsögduda, kerepelő, rumbatök, furulya, kolomp, láncos bot, ébenfapálcák, csengők, triangulum, doromb, metalofon. Megismerjük e hangszerek varázserejét és különleges sajátosságait.

Megtanuljuk, hogy miért nem hord a róka nadrágot, s végül közösen alkotunk egy óriás zenekart, ahol mindenki maga is hangszerré válik a beépített ének- és taps-alkatrészek segítségével.

A foglalkozásvezető: Torok Orsolya citeratanár

A foglalkozás hossza: 30 perc közvetlenül a filmvetítés után.

A foglalkozás ingyenes a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának köszönhetően.

 

Forrás: Het Nap