Bilibok Arnold Loránd festészeti kiállítása

Hargita Megye Tanácsa Kultúra, kommunikáció

Sötét arcok – Bilibok Arnold Loránd festészeti kiállítása

Hargita Megye Tanácsa az Ifjúság Éve jegyében május 7-11. között tartotta meg az Ifjúság Hete rendezvénysorozatot, ennek részeként a megyeháza földszinti kiállítóterében nyílt meg az Ifjúság Tere képzőművészeti felhívásra beérkezett munkákból összeállított tárlat. A zsűri értékelése szerint a három díjazott között volt Bilibok Arnold Loránd, akinek meghívásos alapon lehetőséget biztosítunk, hogy egyéni kiállítás révén bemutatkozzon a csíkszeredai nagyközönség előtt.
Sötét arcok címet viselő festészeti kiállítása december 20-án, csütörtökön 18 órától nyílik meg a megyeháza földszinti kiállítóterében. Az ifjú alkotót és munkáit Bács Béla János méltatja.
Bilibok Arnold Loránd 2001. február 15-én született Csíkszeredában. Elemi iskoláját a József Attila Általános Iskolában végezte, jelenleg a Székely Károly Szakközépiskolába tanulója. Rajzolni és festeni a középiskola elején kezdett. Autodidakta módon készültek a képei, fejlesztette magát. Eleinte pasztellel festett többnyire portrékat, később már akrillal is dolgozik.
„A kiállításomat a Sötét arcok című pasztellfestmény sorozatomról neveztem el, mivel e festmény sorozat nagyon meghatározza a festészetemet. Nagyon érdekel a művészetnek ez az oldala. Nagyon izgalmasnak találom egy portrén megjeleníteni az emberi érzelmeket, és nem csak egy egyszerű mosolyt vagy nevetést, hanem ezeknek az érzelmeknek az ellentétjét. Megjeleníteni az embert nem maszk mögé bújva” – vallja Bilibok Arnold Loránd.