Beszélgetés Jeszenszky G. és Öllös Lászlóval

Komárom Kultúra, kommunikáció

Beszélgetés az európai integrációról, európaiságról és a kontinens jövőjéről május 30-án, csütörtökön, 18.00 órától Komáromban, a RÉV-ben, a Magyar Kultúra Házában.

Pár nappal vagyunk az európai parlamenti választások után. A szavazói döntés tükrében merre halad Európa és milyen tempóval? Hol tart ma az európai integráció és valóban lesz- e két- vagy többsebességes Európa-program? Milyen kérdések tematizálják majd leginkább a közéletet és van-e mára európai identitás? Jelen állás szerint merre billen a mérleg nyelve: vajon a nemzetállami kooperáció vagy egy nemzetek feletti szervezet jelentheti a jövőt? Közéleti téma a Kikötő májusi rendezvényén.

Vendégünk: Jeszenszky Géza, történész, politikus, diplomata, volt külügyminiszter-, washingtoni-, norvég-és izlandi nagykövet, valamint Öllös László, politológus, filozófus, a somorjai Fórum Kisebbségkutató Intézet elnöke.

Házigazda: Bödők Gergely, történész, a Clio Intézet munkatársa.

Az esemény látogatóinak felajánlásait (jelképes 1 euró=300 forint), vagy tetszés szerinti adományát ezúttal is jótékony célra ajánljuk fel. Ezúttal az ógyallai református templom tornyának javítását szeretnénk támogatni. Készülünk három kvízkérdéssel is! A leggyorsabb helyes válaszadókat egy-egy vendégünkhöz kapcsolódó kötettel jutalmazzuk.

Forrás: Felvidék.ma/SZAKC