Az önrendelkezés határai

Online Ismeretterjesztő
A beteg nem akarja az amputációt. Elutasítja a transzfúziót. Nem kér a kemoterápiából, vagy éppen az ECT-ből. Terminálná a terhességet.
Gyakran halljuk, – a legtöbbször talán nem is a pszichiátrián fekvő pácienseink kapcsán, – hogy bizonyos beavatkozásokhoz szükséges beleegyezésnél felmerül a kérdés: jogszerű-e, ha a beteg maga nyilatkozik arról, hogy visszautasítja, vagy éppen elfogadja a javasolt kezelést?
Soron következő előadásunk keretében a pszichiátria és a jog találkozásához merészkedünk; a cselekvőképesség témakörének mindennapjainkat is érintő gyakorlati kérdéseit járjuk körbe.
Ki, mikor, milyen körülmények között, mibe egyezhet bele és mit utasíthat vissza?
Előadónk Dr. Szabó Ferenc Ádám, a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikájának fiatal szakorvosa, igazságügyi pszichiátriáter szakorvosjelölt, a Klinika Forenzikus Munkacsoportjának tagja. Mindennapi munkája mellett eseti szakértést is végez, a pszichiátriai betegek kötelező intézeti gyógykezelése elrendelésének kérdésében.
Az előadást online formában tartjuk, jelentkezni az alábbi form-on tudtok:
https://forms.gle/s8uJsp8SJEZ9x7Zw8
Ne hagyjátok ki ezt a fontos gyakorlati témát, találkozzunk július 19-én!
>>FONTOS!<<
A részvétel HAPT tagsághoz, vagy regisztrációhoz kötött:
– Regisztrálni pszichiáter és gyermekpszichiáter rezidensek, illetve 5 évnél nem régebben végzett szakorvosok tudnak a fenti form kitöltésével!
– HAPT tagság nélkül 2 előadáson való részvétel lehetséges!
>>Csatlakoznál a HAPT-hoz?<<
>>itt találod a szükséges tudnivalókat<< http://hapt.hu/index.php/elerhetoseg/