Az olvasás titkos kincsei

Online esemény Ismeretterjesztő

Az olvasás titkos kincsei – irodalomter

Az olvasás titkos kincsei – Mit üzen neked a kedvenc könyved?
Szeretettel hívlak egy különleges irodalomterápiás élményre:
ezen az estén az összes résztvevő a saját maga által hozott, választott kedvenc történetével fog dolgozni. Arra derül fény, hogy mit tanít számodra ez a történet önismereti szempontból, milyen fejlődési utakat tár fel előtted.
Legyen az egy gyerekkori kedves mese, egy felnőttkori kedvenc olvasmány vagy akár a regény, amit múlt héten fejeztél be, és nem hagy nyugodni – a döntés a te kezedben van!
Minden résztvevő más történettel fog dolgozni, mégis csoportként fogunk működni, és inspirálni fogjuk egymást is.
Mi fog történni?
A háromórás workshop elején ismerkedünk, hangolódunk egymásra, és megtapasztaljátok, hogyan tudtok a leginkább önismeretileg fókuszálni a választott történeteitekre.
A középső részben a történet egy általad választott szereplője kerül a középpontba, vele fogunk dolgozni. Megkeressük a kapcsolódási pontokat közte és közted, erőforrásokat és kihívásokat.
Az utolsó harmadban a szereplőfókuszt felváltja a történet szélesebb vizsgálata, végül összegzünk, elbúcsúzunk.
Milyen történetet hozhatsz?
Elsődlegesen irodalmi művekkel fogunk dolgozni, olyanokkal, melyeknek vannak szereplői és története (tehát egy vers nem a legjobb választás erre az alkalomra). Ha neked valamiért egy filmmel van most dolgod, hozhatsz filmet is. Az a fontos, hogy ismerd jól a történetet, amit hozol. (Természetesen nem kell minden apró részletre emlékezned.)
Milyen formában kell “elhoznod” a történetet?
Nem kell, hogy szövegileg megjelenjen a történet az alkalmon, nem kell sem felolvasnod, sem idézned belőle. A lényeg, hogy a fejedben, lelkedben ott legyen a történet. (Persze ha neked könnyebbség, hogy ott van melletted egy fizikai példány a könyvből, akkor bátran vedd magadhoz az alkalomra.)
Hogy lesz ebből csoportélmény?
Mindenki a saját történetével fog dolgozni, de csoportos, páros, kiscsoportos gyakorlatok során. A többiekkel való beszélgetés a történetedről fontos része lesz a workshopnak. Előfordulhat, hogy a történetek, szereplők is beszélgetni fognak egymással. Így nem egyetlen történettel fogsz dolgozni, hanem a többiek által hozottak is inspirálni, építeni fognak.
A workshopot tartja: Rudolf Panka irodalomterapeuta
Formátum: online, Zoom (a linket e-mailben kapják meg a résztvevők)
Időpont: 2022. január 21. péntek, 18:00-21:00
Részvételi díj:
EARLY BIRD: 2021. december 31-ig 3000 forint
SLEEPY BIRD: január 1. és január 9. között 3500 forint
NIGHT OWL: január 10. és 20. között: 4000 forint
FREEZING PENGUIN: január 21-én 4500 forint
(A fizetés banki átutalással történik, az utalási adatok regisztráció után érkeznek. A részvételi díj sávozás az utalás indítására vonatkozik, nem a regisztráció időpontjára.)
Limitált részvételi helyek érhetőek el.
Ha van bármilyen kérdésed a workshoppal kapcsolatban, keress bátran!
Várlak szeretettel,
Rudolf Panka irodalomterapeuta