Apró néni és a nagyra nőtt Búbánat

Harag György Társulat Ismeretterjesztő

Apró néni és a nagyra nőtt Búbánat – bemutató bérletszünetben

Február 16-án, vasárnap, 11 órai kezdettel tartja újabb bérletszünetes bemutatóját a Harag György Társulat Brighella Bábtagozata. Az Apró néni és a nagyra nőtt Búbánat című előadás rendezője Szabó Attila, látványtervezője Bartal Kiss Rita, zeneszerzője pedig Rozs Tamás. A produkció célközönsége pedig a 4 évnél nagyobb gyermekek és szüleik.

Apró néni apró lakásban él, apró asztalról eszik apró kanalával, apró ágyban alszik apró párnácskáján, és folyton kacarász. Vagy pityereg. De mindkettőt jókedvében. Eteti a pillangókat, itatja az egereket. Néha kiül a háztetőkre, közel hajol a teleholdhoz, és aprókat sóhajtva énekel. Köré gyűlnek olyankor a kóbormacskák. Egyik este, ki tudja, hogy került oda, egy csecsemőt talál apró ágyában. És ez a csecsemő napra nap nőttön nő. És nő. És szomorog. És búbánatoskodik, de annyira, hogy lehetetlen jó kedvre deríteni. Apró néni elhatározza, hogy tenni kell valamit. Tesz is! Vendégeket hív, hogy közös erővel vidítsák fel a nagyra nőtt Búbánatot.
De hogy mifélék azok a vendégek, azt bizony nem árulom el, mert aki kíváncsi, az hamar nézze meg!

Az előadás szereplői: Bandura Tibor, Kófity Annamária, Laczkó Tekla, Nagy Anikó és Nagy Tamás.

Az Iparosotthon bábszínházi termében tartott bemutatóra jegyek kaphatók az Északi Színház Horea utcai jegypénztárában minden hétköznap 10 és 17 óra között, hétvégén 10 és 13 óra között, illetve az előadás előtt egy órával.