Animációs program gyermekes családoknak

Rimaszombat Ismeretterjesztő

A Gömör-Kishonti Múzeum Virtuális régészet címen animációs programot szervez gyermekes családok számára. A foglalkozás középpontjában az őskori ember életmódja áll. A rendezvény 2022. november 16-án (szerdán) 16:00 órai kezdettel valósul meg. 8 és 10 év közötti gyermekeket nevelő családok számára ajánlott. Belépti díj: 2 euró.

A családi foglalkozás témája az őskori ember életének bemutatása a kő-, bronz- és vaskorszakban. A virtuális valóság segítségével igyekszünk közelebb hozni a látogatókhoz az “üveg mögött” lapuló kiállítási tárgyakat. Az érdeklődőknek így lehetőségük nyílik a tárgyak részletes és beható megismerésére és a virtuális tér jóvoltából azok “megérintésére” is. A foglalkozás gyakorlati részében aztán feladatokat oldhatnak meg, melyeknek célja úgy irányítani rá a figyelmet a kiválasztott és bemutatott műtárgyakra, hogy a laikus érdeklődő is megértse azok történetét és lényegét, fölismerve azok történelmi fontosságát és jelentőségét.

Mivel a foglalkozás csak korlátolt számú érdeklődőt képes befogadni, részvételi szándékukat, kérjük előre jelezzék a  címen, vagy személyesen a múzeum pénztárában