Alkalmazott meseterápia- Akkreditált képzés

Online esemény Ismeretterjesztő

Előadók:
Csóka Judit klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus MA, hipnoterapeuta meseterapeuta

Időpont: 2020.10.01-02.

Részvételi díj: 26.000Ft/fő

A tanfolyamon való részvétel feltétele: online jelentkezési űrlap kitöltése + a tanfolyami díj előzetes befizetése

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a regisztráció a képzési díj befizetésével válik véglegessé!
Befizetési határidő: a helyek feltöltése befizetési sorrendben történik, de legkésőbb 5 nappal a kezdőidőpont előtt.

Online részvétel esetén kérjük, vegye figyelembe az alábbi szempontokat:
– stabil internetkapcsolat szükséges a részvételhez,
– okostelefon helyett részesítse előnyben az asztali számítógépet, laptopot,
– az oktatókkal chatablakon keresztül kommunikálhat.

A KÉPZÉSRŐL:

Csóka Judit 2012 óta foglalkozik meseterápiával. Boldizsár Ildikónál szerzett meseterapeuta oklevelet. A mesefoglalkozások vezetését, a székesfehérvári Nevelési Tanácsadóban kezdte iskolaérettlen gyerekeknek és szüleinek. A kezdeti próbálozások után mesefoglalkozásokat vezetett hajléktalan szállókon, anyaotthonban, általános iskolai alsó tagozatos osztályokban, a baracskai büntetésvégrehajtási intézetben, valamint onkológián, pszichiátrián, és a kardiológiai rehabilitációban. A székesfehérvári könyvtárban rendszeresen vezeti a felnőtteknek szóló meseföldrajzot. Két meseválogatása is megjelent már a Corvina Kiadó gondozásában: Mesék a gyógyulásról, illetve Mesék feleségekről és férjekről címmel. A tanfolyam résztvevői bepillantást nyerhetnek a népmesék csodálatos világába, a megismerkedhetnek a meseterápia kulisszatitkaival, illetve saját magukon is megtapasztalhatják a meseterápia hatásait.

AKKREDITÁCIÓ:

Kódszáma: SE-TK/2020.II/00118; pontszáma: 32

Szakma szerinti pont:

1. alkalmazott egészségpszichológiai szakpszichológia
2. csecsemő-gyermekgyógyászat
3. gyermek- és ifjúságpszichiátria
4. iskolaegészségt., ifjúságvéd.
5. klinikai szakpszichológus
6. neuropszichológiai szakpszichológia
7. orvosi pszichológia
8. orvosi rehabilitáció (csecsemő és gyermekgyógyászat)
9. pszichotherápia

HELYSZÍN:

Vadaskert Alapítvány 1021 Budapest, Lipótmezei út 1-5.
Megközelíthető:

Széll Kálmán tértől 61-es vagy 56A-s villamossal – Vadaskerti utca megálló

Széll Kálmán tértől 129-es busszal – Tárogató út megálló

Árpád-hídtól (Szentlélek térről) 29-es busszal – Lipótmezei út megálló

ONLINE JELENTKEZÉS >>
https://docs.google.com/forms/d/1koSNmXy161nd8F_YHIodYsL6Q6td_15tCZrfW86_1TU/viewform?edit_requested=true

BEFIZETÉS:

Átutalással a Vadaskert Alapítvány bankszámlaszámára. Az utalás menetéről a jelentkezést visszaigazoló e-mailben találnak információt.

Képzési díj visszafizetése: A képzési díj visszatérítésére kizárólag betegség esetén, orvosi igazolás bemutatása mellett van lehetőség.

Kérjük a Tisztelt Résztvevőket, hogy a képzési díj intézménnyel történő elszámolásáról, valamint a számla pénzügyi osztály felé történő eljuttatásáról gondoskodni szíveskedjenek! A számla kiállítását követően a számlázási cím módosítására nincs lehetőség.

KAPCSOLAT:


+36 70 370 8500

PROGRAM:

1.nap

09:00-10:30 Bevezetés a meseterápia gyakorlatába. Elméleti bevezetés. A meseterápia fogalma, miben hasonló, és miben más, mint a biblioterápia? Jellemzői, különféle utak a meseterápiában Magyarországon, és külföldön. Saját felfogás a meseterápiáról. A meseterápia lehetséges felhasználási területei, belső erőforrások, pl. tolerancia, empátia, szeretet felszabadítása a mesékkel.

10:30-10:40 Szünet

10:40-12:15. Hogyan jelenik meg a meseterápiában, a kognitív, az egzisztencialista, és a hipnoterápia. A szorongásoldás lehetséges gyakorlati módjai: a szent és a profán találkozása. A csoportos terápiában alkalmazott meseválasztás szempontjai, a közösség ereje, az összetartozás élménye, és a szeretet, mint terápiás hatótényező. A mesemondás alapszabályai.

12:15-12:45 Ebédszünet

12:45-14:15 Biológiai szúnyogírtás, globális felmelegedés, pénz uralta társadalom, és meseterápia? Hogyan kapcsolhatók az évszázados mesék a jelenhez? Közösségépítés mesékkel, mondókákkal, dalokkal. (Yes –set) A raport kialakításának a szabályai. A lehetséges kognitív és érzelmi fókusz pontok.

14:15-14:25 Szünet

14:25- 16:00 A mesékben rejlő „oktalanság”: a főhős bátor, vagy szabad? A gonoszság talaján kivirágzó jóság. Zárókör: a felmerülő kérdések megbeszélése.

2.nap

09:00-10:30 In medias res, vagy inkább a lassú építkezés. Mikor mit, és hogyan? Sajátélményű meseterápiás foglalkozás. A raport kialakításnak lehetséges gyakorlati eszközei. Hogyan találjuk meg, és mire figyeljünk a közös érzelmi fókusz kialakításánál? A terapeuta és a csoport összehangolódása. Milyen a jó meseterapeuta?

10:30-10:40 Szünet

10:40-12:15 Mesehallgatás – spontán visszajelzések a mesével kapcsolatban, a csoportos munka lehetőségeinek bemutatása. Merre induljunk, mit emeljünk ki a visszajelzésekből? A „pacing – leading” technika a csoportban.

12:15-12:45 Ebédszünet

12:45-14:15 A foglalkozás lezárásának gyakorlati lehetőségei.

14:15-14:25 Szünet

14:25-16:00 A tapasztalatok összegzése. Visszajelző kör – a felmerülő kérdések megbeszélése

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A képzés megtartása minimum létszámhoz kötött. Esetleges lemondás esetén három nappal a tanfolyam kezdete előtt értesítünk mindenkit.