Alaszka és Hawaii-Túl minden határon

online esemény Ismeretterjesztő

Alaszka és Hawaii-Túl minden határon…a trilógia utolsó filmje…
Életem álma teljesül, hiszen megválaszolhatom a kérdést: Miért éppen Alaszka?!
Nos azért, mert bejuthatok életem álmába, Whittierbe, a világ egyetlen olyan városába, ahol a település összes lakója egyetlen épületben él. A földszinten van az élelmiszerbolt, de a fentebbi emeleteken iskola, templom, posta és még múzeum is található. Az egyetlen tető alatt lakó sok száz emberhez szárazföldön egy alagúton keresztül lehet eljutni, az alagutat pedig este fél nyolcig minden irányban el kell hagyni. Jön hát az egy épületes csodaváros hihetetlen története.
Aztán: életem egyik legszebb történetét, egy 25 évvel megkésett randevú szívmelengető igaz meséjét is megismerhetitek. Ennek a randevúnak én is részese voltam és vagyok. És ki még? Hát Tündi, a varázslatos alaszkai magyar lány.
Jön Kelley, az alaszkai Barát, aki elvisz az orosz falvakba. Igen, Alaszka 1867-ig orosz volt és most is vannak orosz lakói. Majd meglátjátok, hogyan beszélek oroszul az ottani Szamovár Étteremben.
Alaszkából a hawaii Nagy Szigetre indulok, Kékedi Elizabeth mesefalujába, vagyis a szigetek egyik legvarázslatosabb helyére, az Alohilani Orchidea Farmra, ahol több tízezer virág és egy álmait ott megvalósító magyar asszony vár. No meg a szigeten a vulkánok völgye, a koromfekete homokjáról híres óceánpart, és megannyi más csoda.
Végezetül: jön egy akkora meglepetés, hogy a film nézése közben leestek a székről (vagy leesik az állatok). Honnan tudom? Hát onnan, hogy én is leestem és az enyém is leesett.
FIGYELEM: a május 20-ig feliratkozók között képeslapokat sorsolok, ki, amelyeket ezúttal Alaszkában, az egyetlen épületben lakó város postahivatalában adok majd fel.
Izgalmas kalandokkal, békével, nyugalommal és csodálatos, erőt adó történetekkel várlak Benneteket!
Barátsággal: Tvrtko