Alaszka és Hawaii-Túl minden határon

online esemény Ismeretterjesztő
Jön Hawaii a Vujity-Zsolnay család tagjainak szemüvegén keresztül, aztán következik életem egyik legjobb -ha nem a legjobb- filmje. Bemutatom Alaszkát úgy, ahogy azt senki nem láthatja. Filmem alapja egy megkésett, romantikus randevú története, amelynek egyik szereplője én magam vagyok. A másik pedig a csodálatos Tündi, aki hatalmas szeretettel és öleléssel várt Alaszkában.
Eljutottam a világ egyetlen olyan városába, amelynek összes lakója egyetlen épületben él. Whittiernek van iskolája, saját postahivatala, boltja és még rendőrsége is. Viszont a várost közúton egyetlen alagúton lehet megközelíteni.
Aztán, amit mutatok, azt nem fogjátok elhinni: bemutatom orosz-Alaszkát, mert bizony van ilyen. A helyiek csak oroszul beszélnek, templomaik, temetőik oroszok. Egy igazi orosz világ, Amerika kellős közepén.
És jön a fantasztikus Ilonka néni, aki nem akármiből épített fel sok házat: a magyar asszony jávorszarvas kakiból készített dísztárgyakat, ebből gazdagodott meg. Ilonka szó szerint a kakiból épített várat.
Aki megnézi a filmet, sosem felejti. Jön a kérdésre a válasz: miért éppen Alaszka. Csodálatos táj, elképesztő történetek, erőt adó ötletek és az igazi alaszkai magyar csoda, CSAK NEKTEK!