Adventi készülődés: mézeskalács-díszítés

Marosvásárhely Ismeretterjesztő
Közeleg karácsony! Szeretnéd a karácsonyfádat kézzel díszített, finoman illatozó mézeskalácsokkal ékesíteni, de sohasem sikerül megfelelően a cukormáz? Nem tudod, hogyan lehet szép vékony vonalat húzni? Milyen színezéket használj, hogy valóban azt a színt nyerd, amit szeretnél?
Amennyiben ezekre a kérdésekre választ akarsz kapni, szeretettel hívunk az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány mézeskalács-díszítő foglalkozására.
Minden jelentkező egy 9 darabból álló mézeskalács csomagot kap, amit Köllő Melinda irányításával szakszerű módon, saját kezűleg díszít ki. Biztosítjuk a díszítéshez szükséges alapanyagokat, eszközöket. Családias hangulatban, egy forró tea mellett Köllő Melindától választ kapunk olyan kérdésekre is, mint: Mi a jó tészta titka? Mi a jó máz titka? Milyen fűszerek voltak használatosak régen a mézeskalács sütésekor? Milyen hatásuk van ezeknek a fűszereknek?
Lelkiekben is készüljünk karácsonyra, Molnár Rozália karácsonyi éneket fog tanítani a résztvevőknek.
A helyek száma korlátozott, a részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött. Egy alkalommal 10 személyt tudunk fogadni. Csak zöldigazolvánnyal rendelkező jelentkezők vehetnek részt az eseményen.
Foglalkozásvezető: Köllő Melinda-Mária
Időpontok:
2021. december 2. (csütörtök), 17.00-20.00 óra (Jelentkezési határidő: 2021. november 28.)
Túljelentkezés esetén december 11-én, szombaton, 10.00-13.00 óra között tudunk még egy alkalmat biztosítani, ha lesz elégséges számú jelentkező.
Helyszín: Marosvásárhely, Sáros utca (Str. Târgului) 1. szám.
Részvételi díj: 75 ron/fő
A részvételi díj a mézeskalácsok, valamint a díszítésükhöz szükséges alapanyagok és eszközök árát tartalmazza.
FIGYELEM! A facebook esemény “Ott leszek” opciója nem elegendő a teljes regisztrációhoz. A jelentkezéseket az e-mail-címre várjuk. A jelentkezés 30 lejes előleg befizetésével válik érvényessé, melyet munkanapokon 8 és 16 óra között az Alapítvány székházában lehet befizetni, vagy banki utalással. Az utaláshoz szükséges információkat e-mail-ben közöljük. Az eseménnyel kapcsolatos kérdésekre szívesen válaszol Erdődi Nóra (0771 784 223) vagy Tekei Erika (0755 086 741)