Adventi családi nap és vásár Bécsben

Bécs Ifjúsági, gyermek

Adventi kézműveskedés

Idén december 1-jén kezdődött a négyhetes várakozási időszak, ennek megfelelően elérkezett az adventi koszorúk készítésének ideje is. Az AMAPED diákjainak és családjuknak november 30-án nyílt alkalmuk arra, hogy elkészítsék az ünnepi koszorúkat a családnak az AMAPED-ben. A szervezésbe a nemrég megalakult Ausztriai Magyar Civil Fórum is részt vett.

A rendezvényre érkező kicsiket és nagyokat meleg tea, sütemény és puncs várta a friss fenyőágak illata mellett. A gyerekeknek szabadon lehetett válogatni a rengeteg dekorációs elemből, ez idő alatt a szülők is nyugodtan tudtak egymással beszélgetni. A hagyományos adventi koszorún három lila és egy rózsaszín gyertya található, melyek a hitet, a reményt, a szeretetet és az örömöt jelképezik. Habár a lila és rózsaszín színeket nem tartottuk meg, azért mindenki odafigyelt, hogy az egyik gyertya más legyen a másik háromhoz képest. Volt gömb, fenyőfa, rózsa és még sok más formájú méhviasz gyertya, amiből válogatni lehetett.

A koszorúkra friss fenyőágak, hatalmas masnik, szárított narancs, ánizs és fahéj, valamint egyéb karácsonyi díszek kerültek, amit csak az alkotni vágyó gyerekek, szülők és tanárok felhasználtak. A végeredmény számos gyönyörű koszorú lett, melyeket büszkén mutogatva távoztak a részt vevők. A koszorúk elkészítésében Szokai-Máthé Imola spirituális festő-designer segített. Az  koszorúkészítés idén egy kis adventi vásárral is bővült, a programon résztvevőknek lehetőségük nyílt mézeskalácsok, szappanok, krémek, karácsonyi ajtódíszek, valamint könyvek és játékok közül is válogatni.http://www.kerekasztal.at/newsletter/szeptember-november-2019/adventi-csaladi-nap-es-vasar-az-amaped-ben/