A Világosság március 7-i ref. egyházi műsora

Online tér Vallás

A Világosság református egyházi műsor 2021. március 7-ei ajánlata

A Pátria rádióban a 7.05-kor kezdődő műsor témái: Sámuel búcsúbeszéde, karantén igemagyarázatok, a rimaszombati református alapiskola és a Gólyavár óvoda is várja a jelentkezőket.

 

A megöregedett és megőszült Sámuel búcsúbeszédet mond a nép előtt, amelyben felrótta a népnek, hogy gonoszságot követtek el az Úr ellen, amikor királyt kértek maguknak. Végül arra kért mindenkit, hogy féljék az Urat és szolgálják őt híven, teljes szívükből. A történet üzenetéről Erdélyi Adél perbetei beosztott lelkész szól a igehirdetésében.

Isten velünk! a címe annak a kiadványnak, amely Somogyi Alfréd apácaszakállasi lelkipásztornak, a Selye János Egyetem Református Teológiai Kara dékánjának a 2020 tavaszán életbe lépett karanténidőszak első két hónapjában a facebookon elhangzott igemagyarázatainak írásos változatát tartalmazza. A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Kulturális és Közművelődési Központ kiadásában háromszáz példányban megjelent könyvről beszélgetünk.

A két héttel ezelőtti műsorban a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház által alapított és fenntartott rimaszombati Tompa Mihály Református Gimnáziumba való jelentkezés feltételeiről tudtunk meg részleteket Molnárné Pelle Beáta igazgatótól. A folytatásban a Gólyavár óvodába és a 2020. szeptemberében nyílt református alapiskolába való jelentkezés feltételeiről ad tájékoztatást.

Műsorvezető-szerkesztő: Iski Ibolya

A Világosság református egyházi műsor másnap, hétfőn a 11 órai hírek után ismét meghallgatható.

Vasárnap 11.00 órakor református istentiszteletet közvetít a Pátria rádió. Igét hirdet Sebők János nagymadi lelkipásztor.

Fotó: Iski Ibolya, Molnár Emese, archív
Reformata.sk