A technika mellett őrszemet áll az etika.

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 Semmelweis u. 4., Budapest, 1052 Ismeretterjesztő

„A technika mellett őrszemet áll az etika. Még ma is?”

 

Tisztelt Érdeklődők!

Tisztelettel és szeretettel meghívjuk Önt és családját, barátait a Társadalmi ökoszisztémák – tudományos ismeretterjesztés közösségi térben c. előadássorozat 8 előadásának egyikére, sőt mindegyik alkalomra. Az előadásokra 2019. február és április között kerül sor az S4-ben.

Az előadó dr. Jávor András, a Magyar Bioetikai Társaság elnökségi tagja, a T72 Mozgalom Egészségügyi Munkacsoport vezetője.

Miről fog szólni az előadás?
Tudósok sora állítja, hogy a mesterséges intelligencia megjelenése és rendszerbeállítása már a XXI. század közepén elvezet a technológiai szingularitás korába. Öntanuló gépek átveszik az emberiség, így az egyes ember felett is az uralmat, akinek sorsáról, életkilátásairól, egészségéről automatikus, szinte ember által befolyásolhatatlan döntések fognak születni. Az etika, amely eddig fékezte „a mindent szabad, ami lehetséges” gyakorlatot, egyre inkább kiszorul, mint szempont, a döntéshozatalból. Az előadás arra keresi a választ, hogy miért jutottunk ide és mit kell tennünk, hogy elkerüljük ezt a kiszolgáltatottságot, különösen az életvédelem és a gyógyító ellátás területén. Egyre inkább be kell látnunk, hogy az embernek felül kell emelkednie önmagán, az Ént kell magában úgy felszabadítania, hogy lelkét Teremtőjével egyesítve annak szolgálatába álljon, akit nem ő alkotott és nem ő gondolt el – hisz az Egész szolgálatát vállalva válhat csak szabaddá. Úgy tűnik, az utolsó órában vagyunk.

Az előadás 45-60 perc hosszú, utána közös beszélgetést tervezünk, az előadó szívesen válaszol a közönség kérdéseire.

Az esemény ingyenes, önkéntes adományokat a helyszín fenntartásához szívesen fogadunk.

Kérjük, itt regisztráljon: https://goo.gl/forms/EhTipF8JpKMLlt5H2

Az eseményt a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Várjunk Önt szeretettel!

A Háló munkatársai