A problémamegoldó Széchenyi – előadás

Budapest Tudomány, oktatás
 Széchenyi Szabad Akadémia soron következő előadására 2019 év március hó 27.napja, 17:00 órakor kerül sor.

masik meghivo másolata.jpg

Helyszín:  
Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar
1081 Budapest, Népszínház utca 8.,Tanácsterem (fsz. 45.)
Előadónk :  dr. Gazda István tudománytörténész, kandidátus

A Széchenyi-bicentenárium tiszteletére megjelent “Széchenyi napjai” c. könyv szerzője
 
Előadásának címe:  A problémamegoldó Széchenyi egészsége és betegsége
Szeretettel ajánljuk előzetesen az alábbi gondolatokat:
Az előadó hosszabb ideje kutatja a problémamegoldásra törekvő Széchenyi műszaki alkotásainak keletkezéstörténetét, erről nemrégiben nagyobb publikációja is megjelent a Rubicon c. folyóirat Széchenyi tematikus számában. A Magyar Orvostörténelmi Társaság alelnökeként az elmúlt években több orvostörténésszel is konzultált a Széchenyi betegségéről általa felállított hipotézisről, amelyhez a “háttéranyagot” Széchenyi naplójából merítette. Ezeknek a konzultációknak az eredményét szeretné megismertetni hallgatóságával, bemutatván egyben a problémamegoldó Széchenyit is.    
Néhány sor a Széchenyi Szabad Akadémia előadássorozatról.
A Széchenyi Szabad Akadémia rendezvénysorozat elindításával az Alapítvány igyekszik teret adni különböző előadók által olyan ritkán hallott igazságok megfogalmazására, amely mindannyiunk számára előremutatók lehetnek.
A tudomány, az ismeret eszközeivel szeretnénk képet kapni arról a korról, melyben a Széchenyiek éltek: felidézve az eszméket, amelyeket a család tagjai és kortársaik képviseltek.
Közös gondolkodásra bátorítjuk a résztvevőket, elvonatkoztatva a napi politikától. Az előadásokat követően fórumbeszélgetésekre és kérdések megbeszélésére van lehetőség az előadókkal.

Amennyiben érdeklődik programjaink iránt az alábbi ŰRLAP kitöltésével megoszthatja velünk elérhetőségét, amelyekről a későbbiekben értesítést küldünk.  

Forrás: Gróf Széchenyi Család Alapítvány/www.szechenyicsalad.hu/ facebook.com/szechenyicsalad / SZAKC