A magyar kultúra napja Szepsiben

Szepsi Ismeretterjesztő

A Csemadok Kassa-környéki Területi Választmánya, a Csemadok Szepsi Alapszervezete és a Szepsi Városi Művelődési Központ és Könyvtár tisztelettel meghívja Önt és kedves családját

a magyar kultúra napja területi emlékünnepségre, amelyre Szepsiben a városi művelődési központ nagytermében, 2023. január 27-én, pénteken, 16:00 órai kezdettel kerül sor a magyar Himnusz megszületésének 200. évfordulója alkalmából.

A rendezvény fővédnöke: Petneházy Attila, volt országgyűlési képviselő, színművész.

Ünnepi beszédet mond: Petneházy Attila, volt országgyűlési képviselő, színművész és Szilágyi Adriana, a Szepsi Városi Művelődési Központ igazgatója.

A műsorban közreműködnek: a Bódva-völgyében működő legjobb népdalénekesek, népmesemondók, versmondók, a magyar iskolák tanulói, valamint a Bódvavendégi Hagyományőrző Csoport, a Péderi Vegyeskar és a Restei Éneklőcsoport.

Az emlékünnepségen kerül sor a Csemadok Magyar Helytállásért Torna-Abaújban Díjak átadására. Az idén a díjat átveszi: Horváth István Bódvavendégiből, Köböl Zoltán Péderből és Kázsmér László in memoriam Jászóról, valamint Tömöry Márta Budapestről és Szász Zsolt Balmazújvárosból.

A belépés az emlékünnepségre díjtalan.

A szervezők tisztelettel és szeretettel várják az érdeklődőket.