A kötődési trauma hatása

Online tér Tudomány, oktatás
2022. ÁPRILIS 30., SZOMBAT, 11:00 UTC+03
MIÉRT PONT Ő? – Amikor az elhagyatottságtól való félelem találkozik az intimitástól való félelemmel
A workshop témája: hogyan befolyásolják a kielégítetlen érzelmi igényeink, a krónikus szégyenérzet és az elfojtott düh azt, hogy hogyan tudunk jelen lenni a kapcsolatainkban, és hogy hogyan éljük meg a szexualitásunkat a jelenben.
Feltételezzük, hogy nagyon jó okod van arra, amit teszel, vagy arra, ahogyan érzel. Feltételezzük, hogy minden működés, amit nem szeretsz magadban, védeni akar, vagy egy alapvető emberi igényt igyekszik kielégíteni. Bármilyen elakadással is találjuk szembe magunkat az életünk során, az első lépés mindig az, hogy megpróbáljunk egy olyan elfogadó, együttérző és kiváncsi álláspontot felvenni a nemszeretem működéseinkkel, részeinkkel szemben, ahonnan elkezdhetnek felszínre jönni a valódi válaszok.
🔸Hogyan tudjuk beazonosítani a kötődési stílusunkat?
🔸 Hogyan alakítják a korai kötődési mintáink a párkapcsolatainkat és a szexuális életünket?
🔸 Hogyan találhatunk értelmet a párkapcsolati vagy szexuális elakadásainkban?
🔸 Hogyan használhatjuk iránymutatásként ezeket az elakadásokat, vagy nemszeretem működéseket egy teljesebb élethez?
🔸 Hogyan haladhatunk a biztonságos kötődés és az egészséges szexualitás felé?
💡 Ha szeretnéd mélyebben megérteni a kapcsolataidon belüli nemszeretem működéseidet (nem úgy, hogy rácsapjuk valamelyik pszichiátriai zavar kódját a DSM-ből), akkor szeretettel várlak április 30.-án erre az online alkalomra. A workshopra való jelentkezés semmilyen előképzettséget nem igényel.
A workshop egy 4 órás, intenzív alkalom lesz, ahol az elméleti részeket követően együtt végezzük majd el az önreflexiós gyakorlatokat. Felvétel nem készül majd, mert szeretném, ha ez egy biztonságos tér lenne, ahol merünk megosztani és kérdezni.
RÉSZLETES PROGRAM
10:00 – 10:45: Bevezető
A traumatikus élmények hatása. Belső családrendszer (Internal Family System), Együttérző Vizsgálódás (Compassionate Inquiry) megközelítések bemutatása – (ezeken keresztül haladunk majd tovább a témáinkkal)
11:00 – 11:45:
Kötődési mintázatok bemutatása. Menekülés a kapcsolatba vagy a kapcsolat elől.
Diszfunkcionális családrendszerek. Dinamikák és szerepek
Önreflexiós gyakorlat: 15 perc
EBÉDSZÜNET
13:00 – 13:45:
Korai kötődési mintánk hatása a szexualitásunkra. Arousal map. Kompulzív szexuális működések (hűtlenség, fantáziák, pornófüggőség) trauma-tudatos szemszögből
Önreflexiós gyakorlat: 15 perc
14:00 – 14:45:
A gyógyulás útja. Együttérzés, kíváncsiság. Erőforrások és következő lépések
*Ráadás blokk (15 perc)
– VÁLASZTHATÓ: A vallásos neveltetés és a szexualitás
Jegyvásárlás: https://tickets.funcode.hu/event/invivo202204
Az első 5 vásárló Early Bird Kedvezményes jegyet válthat. Az eseményre összesen 20 db jegy érhető el.
📌 A résztvevőknek az esemény kezdési időpontja előtt 30 perccel küldjük majd ki a Zoom linket a csatlakozáshoz a regisztráció során megadott e-mail címre. Kérünk mindenkit, hogy amennyiben a kezdés előtt nem kapnák meg ezt a levelünket, ellenőrizzék a “Spam” mappájukat is.