A könyvek örökké emlékeznek

Online, Facebook Live-val Ismeretterjesztő

A könyvek örökké emlékeznek | Moobius Könyvklub élő online beszélgetés

Az irodalom szerepe a holokauszt idején és a múlt tanulságainak megőrzésében
Hogyan lehet megőrizni a holokauszt iszonyatos emlékét a fiatalabb korosztályok számára, miközben már csak az utolsó túlélők élnek? Az irodalom kulcsfontosságú szerepet játszik a múlt elevenné tételében; az olyan fiatalabb olvasók számára is befogadható könyvek, mint Az auschwitzi könyvtáros vagy az Az auschwitzi ikrek pedig az újabb nemzedékek számára is átélhetővé és érthetővé teszik az emberi történelem egyik legsötétebb pillanatát. Ám mennyire hitelesek ezek a művek, és milyen szerepet játszik az írói képzelet megírásukkor? És vajon milyen funkciója volt az irodalomnak a történelem e rettenetes korszakában? Jelenthetik-e a könyvek a kapaszkodót, a reménysugarat, akár magát a túlélést a legszörnyűbb körülmények között?
A legújabb Moobius Könyvklub-beszélgetés során Lénárt András történész-szociológus, a Holokauszt Emlékközpont munkatársa, Jakobovits Kitti pszichológus, irodalomterapeuta, valamint Tamás Anita újságíró, szerkesztő (nőklapja.hu, Marie Claire) keresik a választ ezekre a kérdésekre. Csatlakozz hozzájuk te is július 29-én, csütörtökön 19 órakor!
A Moobius oldalán addig is számos, a témához kapcsolódó könyv vásárolható meg: https://moobius.hu/media/tortenelmi-temaju-konyveink-8942