A kommunizmus áldozatainak emléknapja

Dunaszerdahely Kultúra, kommunikáció

február 25.,10:00

 

A Pázmaneum Polgári Társulás február 25-én, pénteken a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából megemlékezést tart Dunaszerdahelyen.

A részletes program: 

10.00 órai kezdettel a Neratovicei téri Magán Szakközépiskolában rendhagyó történelemórára kerül sor. A kommunizmus káros eszméjéről, az állambiztonsági szolgálatok módszereiről, illetve a felvidéki mártírpolitikus Esterházy János üldöztetéséről a történelmi összefoglalót Karaffa Attila, a Pázmaneum Polgári Társulás elnöke tartja.

A 16.30-kor kezdődő esti szentmise keretében megemlékeznek Boldog Brenner János magyar elsőfogadalmas ciszterci szerzetes, rábakethelyi káplán, az 1956-os forradalmat követő egyházüldözés vértanújáról, akit a kommunista államhatalom meggyilkoltatott, valamint Mindszenty József bíborosról és azokról a magyar boldogokról és vértanúkról, akik üldöztetést szenvedtek.

A szentmisét követően a templomban dr. Szilágyi Péter magyarországi nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos, a Nemzetpolitikai Államtitkárság képviseletében osztja meg emlékező gondolatait a jelenlevőkkel.

Végezetül csendes gyertyagyújtásra kerül sor a városháza melletti Diktatúrák áldozatainak emlékművénél