A király beszéde

Tomcsa Sandor Szinhaz Ismeretterjesztő

A király beszéde – a kecskeméti Katona József Színház előadása

David Seidler: A király beszéde című előadásával vendégszerepel Székelyudvarhelyen a kecskeméti Katona József Színház. A Béres Attila rendezésében készült nagyszínpadi előadás június 26-án 19 órától látható.

https://szinhaz.ro/eloadas/a-kiraly-beszede/

Jegyek már kaphatóak színházunk jegypénztárában hétköznapokon 11–14 és 15–17 óra között, valamint előadás előtt egy órával.

——————————————————————————————-

George apja halála után VI. Györgyként készül az angol trónra lépni. Súlyos dadogása miatt azonban nem képes a nyilvános szereplésre. Lionel Louge liberális szellemiségű beszédterapeuta segítségével készül nagy beszédére, miközben Európát egy új szónok készül irányítása alá vonni, Adolf Hitler.

2010-ben, Tom Hooper rendezésében, Colin Firth főszereplésével látott napvilágot a négy Oscar-díjjal és egy Golden Globe-díjjal jutalmazott film, mely a színpadi mű alapjául szolgál.

A király beszédét Kőszegi Ákos, Zayzon Zsolt és Bognár Gyöngyvér főszereplésével a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, a kecskeméti Katona József Színház kedvelt vendégrendezője, Béres Attila állítja színpadra.