A kaktusz virága | 20. miniévad

Csíki Játékszín Kultúra, kommunikáció

December 28-án, pénteken 19 órától az előző évad közönség kedvencét, a francia zenés vígjátékot, A kaktusz virágát nézheti meg a közönség a Csíki Játékszínben. A bérletszünetes előadás a 20. miniévad keretében nézhető meg.

A párizsi sztárfogorvos és szájsebész, Julien nők sokaságát bolondítja magába. Hogy ne kelljen lehorgonyoznia egyik kalandja mellett sem, gyűrűt húz és háromgyermekes családapaként mutatkozik be a hölgyeknek. Így találkozik a húsz évvel fiatalabb Antoniával, akinek kész lenne megkérni a kezét is, de ahhoz előbb el kell válnia a kitalált feleségétől. A lelkiismeretes Antonia ragaszkodik hozzá, hogy találkozzon Julien nejével a válás előtt. Végső elkeseredésében Julien a tíz éve mellette dolgozó asszisztenséhez, a kaktusznak gyúnyolt Stéphanie Vigneau kisasszonyhoz fordul segítségért.

Az előadást 12 éven aluliaknak nem ajánljuk.
A produkciót a párizsi SACD, a budapesti Hofra KFt szerzői ügynökségek és Szenes Andrea engedélyezte.

Pierre Barillet – Jean-Pierre Grédy
A KAKTUSZ VIRÁGA
zenés vígjáték
zeneszerző: Nádas Gábor
dalszövegíró: Szenes Iván
fordította: Bognár Róbert

szereplők: Stéphanie: Dálnoky Csilla; Julien: Kozma Attila; Antonia: Sándor Anna; Norbert: Kosztándi Zsolt; Igor: Puskás László; Madame Durand-Bénéchol: Bartalis Gabriella/ Márdirosz Ágnes; Monsieur Cochet: Lőrincz András Ernő; Boticelli Primaverája: Bokor Andrea; Bárénekes: Zsigmond Éva Beáta.
zenekar:
Ráduj Gábor, Hompoth Arthur-Norbert, Gáspár Álmos, János László, Bene Zoltán

a tervező munkatársa: Balogh László
a koreográfus munkatársa: Zaiba Anikó
a dalokat hangszerelte, zenei vezető: Bene Zoltán
koreográfus: Horváth Gyula Antal
díszlet-jelmeztervező: Kelemen Kata
rendező: Kányádi Szilárd

Az előadás a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.
A nagyszínpadi előadásainkra a késve érkező nézőinket csak szünetben áll módunkban beengedni. Megértésüket köszönjük!