A Felvidéki Mária Út ünnepélyes átadása

Szőgyén Vallás

Szeptember 14-én, szombaton 6.30 kezdettel szervezik meg a Felvidéki Mária Út ünnepélyes átadását a Szőgyén – Kürt szakaszon.  

Várják a zarándokokat és a túrázás kedvelőit arra a nem mindennapi eseményre, amikor első ízben kerül bejárásra és megáldásra, a megújult tanösvény Szőgyén és Kürt közötti szakasz, mely a Via Mariae társulás szervezésében valósult meg.

Az érdeklődők 6,30-kor gyülekeznek a szőgyéni Nagyboldogasszony-templomnál, ahonnan ingyenes autóbusz indul Kürtre a Szent Kereszt felmagasztalása – templomhoz, ahol a tanösvény ünnepélyes áldása után 8 órakor indul a zarándoklat Farkas Zsolt atya lelki vezetésével, és bejárják a 9,30 km -es távolságot.

11,30 – kor a szőgyéni templomnál újabb áldással fejeződik be a zarándoklat, majd ünnepi szentmisét mutatnak be a lelkiatyák. Ezt követően a tanösvény létrejöttének rövid bemutatására kerül sor, vetítésen és fényképkiállításon keresztül. Megtekinthető lesz még a Szakrális templomi kellékek kiállítása a templomban lévő Szent sír kápolnában.

A szeretetvendégség után, 14 órakor ingyenes autóbusz indul Kürtre.

Forrás: Felvidék.ma/SZAKC