6. NAP-nonverbális mozgásszínházi előadás

Kolozsvár Kultúra, kommunikáció
Időpont:
2022. szeptember 24. 20:00 – 21:30

“Ember. Nő. Ember és Nő. Férfi és Nő. Nő és Férfi.
Valakik, valamikor, Valaki szerint: hibáztak. Nagyon emberi történet, két nagyon jól ismert egyén tragédiájáról. Nagyon személyes történet, és mégis: hogyan válik ennyire személytelenné? A férfiakra, mint csoportra gondolunk, a nőkre egyaránt. Hiányzik a személyesség, amihez viszonyulni tudnánk. Ha szabadulni szeretnénk, vagy felfedezünk magunkban olyan igényt, amely kibillent a felállított szabályrendszerből, a társadalom normaszegésnek értékeli és megbünteti.
Mit jelent a társadalmunkban egy pár? Mi a feladata?
Előadásunk nem a teremtéstörténetben, de abból kiindulva keresi a választ. Mérlegre helyezi a kapcsolatok erejét és szánalmát, az önmegvalósítást és az intimitáskeresést, az ember esendőségét és brutalitását, a vágy erejét és a normalitás kétségbeesett látszatát.
Ítéletmentes valóságot teremt, amelyben a néző könnyen megtalálja a helyét. Olyan valóság ez, amely szubjektív, intim, nem politizál és nem keres etikát. Olyan művészi alkotás, amely nem maszkulin vagy feminin, hanem emberi.
Éva. Ádám. Ember.
„Kész!” ”

Rendező: Varga Hunor- József
Színészek: Varga Hunor-József, Veres Orsolya.
Látványtervező: Gábor Zsófia
Mozgáskoordinátor: Györgyjakab Enikő
Technikus: Sipos Júlia
Külön köszönet: Made In Pata-Rât, Varga Ervin, Oana Mureșan
Szeretettel várunk mindenkit!
Az előadás továbbjátszását az On stage elnevezésű projekt keretein belül Kolozsvár Polgármesteri Hivatal támogatja.
Az előadás létrejöttét a Communitas Alapítvány, és a Bethlen Gábor Alap támogatta. A Váróterem Projekt Egyesület működését a Bethlen Gábor Alap támogatta.