3. Tanuljunk együtt! De hogyan?

Online esemény Ismeretterjesztő
A Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai intézet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával “Tanuljunk együtt! De hogyan?” webinárium sorozat keretében készen állunk együtt gondolkodni veletek!
Körbejárjuk mindazokat a témákat, amelyekről pontosan tudjuk, hogy nap mint nap érint benneteket (mikor mennyit segítsen a szülő az otthoni tanulásban, melyek egy otthontanuló szülő tapasztalatai, kisebb-nagyobb korosztályban hogyan segítsen a család a tanuló tanulmányaiban, milyen szabadprogramok és közösségek érhetők el, hova forduljunk, ha fejlesztésre van szükség, honnan tudjuk, hogy mire, mi a tanulás jövője-kiscsoportok, tervek, közösségek.
Harmadik alkalom témája: Otthon tanulás felsős gyerekekkel- mentorálás, önállóság
Baráthné Nagy Sarolta a meghívottunk, előadónk.
„Aki vagy, annak van egy tőled független, lassan feltáruló, kibontakozó része: a genetikai örökséged. Ez adja a testedet és hajlamaidat, késztetéseidet, érdeklődésedet. Mindezek azonban változtathatóak, tanulással, gyakorlással, tudatos önkonstrukcióval. Ami vagy, abban a legfontosabb az, amit megtanultál, elsajátítottál, amit akkor is tudsz, ha álmodból felébresztenek. Ami vagy, abban éppen ilyen fontos az is, hogy kikhez kötődtél, mit végeztetek közösen, mire ébresztettek rá, és te mire tanítottad őket. Ami vagy, az egy bonyolult rendszer: akciókkal. hiedelmekkel, rítusokkal, szabályokkal, érzékenységekkel, célokkal, vágyakkal, teljesülésekkel és csalódásokkal, vonzódásokkal és választásokkal. Fogantatásod óta épül ez a rendszer, rajtad is múlik, milyenné lesz. Elégedett vagy vele? Ha nem, változtass, hajlíts, alakíts, építs!” (CSÁNYI, 2007:282)
“-Ez az idézet tükrözi legjobban azt, amit a pályámról gondolok: segíteni a személyiség építkezésében a tanítással és terápiákkal az egyénnek és családjának. Angol nyelv-, valamint média, etika és vizuális kultúra tanárként és fejlesztő pedagógusként illetve AVE-AVS terapeutaként szívvel-lélekkel segítem a figyelem és koncentráció valamint tanulási zavarral küszködő gyerekeket és felnőtteket. “
Az előadást követően lehetőségetek lesz kérdezni, saját tapasztalatot is megosztani- nyílt és őszinte beszélgetésre számíthattok.
A webináriumon való résztvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, itt jelentkezhetsz: https://docs.google.com/…/1FAIpQLScfJPV6UINWSR…/viewform
Előadás előtt az online hozzáférés linkjét email-en küldjük el a regisztrált résztvevőknek
Várunk szeretettel!