12. KMN // Hobo és zenekara koncert

Főtér, Kolozsvár Ismeretterjesztő
⏰ augusztus 21., 21.00 óra
📍 Főtér, Nagyszínpad
Földes László Hobó 1990 márciusában járt először Kolozsváron, s azóta – sokunk örömére – folyamatosan visszajár ide. Zenélt számtalanszor a János Zsigmond Unitárius Kollégium udvarán, mondott verset és beszélgethetett is vele a közönség. Minderről maga a magyar blues koronázatlan királya így vall:
„Mindig megrázó élmény szembesülni azzal, hogy milyen szeretet és tisztelet illet engem itt, a határon túl. Hogy mennyire komolyan vesznek engem, miközben nekem kettesem volt magatartásból. Iskolai éveim pedig a „Földes, küldd be apádat!” felszólítás jegyében teltek. Első igazgatói intőmet harmadikosként kaptam A szaracénok serege vagyunk című vers előadásáért. A Rolling Stones-imádatomhoz pedig csak Brezsnyev szemöldöke iránti rajongásom hasonlítható.
Én nem lengetem a magyar zászlót és nem találtam meg magyarságomat, mert nem is kerestem. Nekem az olyan, mint a levegő. Ezt lélegzem be, ha akarom, ha nem. És persze ezt is fújom ki, mint azt Önök évtizedek óta kénytelenek elviselni. Nagy tisztesség, hogy ismét felléphetek ezen a gyönyörűséges és már hagyományos eseményen, amit egy különleges, egyszeri előadással szeretnék meghálálni.”
ℹ️ Tudj meg még többet: http://hobo.hu/