12. KMN // D.A.S. Trió koncert

Bánffy-udvar, Kolozsvári Művészeti Múzeum Ismeretterjesztő
⏰ 2021. augusztus 18. (szerda), 16.00
📍 Bánffy-udvar
A D.A.S. Trió zenekar még 2014-ben alakult, s a csapat nevéhez alapvetően a jazz-fusion műfaj kötődik. Dalaikat közösen szerzik, s így azok hangzásvilágára minden tag egyéni zenei ízlése hatással van.
Nagy Ábel (billentyűs, gitár), Fábry Adonis/Donka (dob) és Sárdi Ádám (basszusgitár) olyan neves muzsikusokkal dolgozott együtt, mint Nagy János, Vincent Mascart, Kézdy Luca, Szirtes Edina „Mókus”, Lukács Péter „Peta” és Mike Gotthard.
A Cseh Tamás Program jóvoltából 2015-ben jelent meg első lemezük, amelyet számos magyarországi fesztiválon bemutattak. 2017-ben a trió a marosvásárhelyi ifjúsági jazzversenyen elnyerte a Legjobb Zenekar Díját, majd 2018-ban az I. Nemzetközi Topolyai Jazz Zenei Versenyen arany minősítést kapott az egyetlen együttesként, amely elérte a maximális pontszámot.
A prágai Mladi ladi Jazz Festival által rendezett Jazzfruit tehetségkutató versenyen a trió elnyerte az „International Winner” díjat, valamint Nagy Ábel Mártonnak a „Soloist of the Year” címet is megítélte zsűri.