Zöldövezet program

Erdély Külhoni

A MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány tizenharmadik alkalommal hirdeti meg a MOL Románia legelső társadalmi felelősségvállalási programját. A Zöldövezet program keretében összesen 697 ezer lejt bocsátanak olyan civil szervezetek rendelkezésére, amelyek környezetvédelmi projekteket szerveznek, és amelyek a fiataloknak a környezet védelme iránti elkötelezettségét fejlesztik.

A városi zöldövezet kategóriában a következő két témakörben megírt pályázatok nyerhetnek támogatást: a városi zöldövezetek rendezése/létrehozását célzó interaktív környezeti és egészségi nevelési tevékenységekkel összekötött pályázatok és a szeptemberi Európai Mobilitási Hét alkalmával szervezett tevékenységek/akciók megszervezésére vonatkozó pályázatok, amelyek nagy közösségi részvételt feltételeznek, ugyanakkor környezettudatos életmódra nevelnek.

A védett területek kategóriában olyan pályázatokat várnak, amelyek célul tűzték ki a romániai védett területek népszerűsítését a helyi közösségek körében. A támogatott pályázatokat a civil szervezetek közintézményekkel, más szervezetekkel, valamint a védett területek működtetőivel partnerségben valósíthatják meg.

A pályázatok beküldési határideje:  2018. február 15.

A program keretében a civil szerveztek 2018. február 15-ig küldhetik be környezetvédelmi témájú pályázataikat. A korábbi évekhez hasonlóan, a szervezetek idén is a városi zöldövezetek és a védett területek kategóriában pályázhatnak. A beérkezett pályázatok elbírálására és a nyertesek kihirdetésére március végén kerül sor.

További információk: http://szabadsag.ro/-/zoldovezet-program-kozel-700-ezer-lej-kornyezetvedelmi-projektekre