XIV. Harmos Károly Országos Képműv. Pályázat

Felvidék Külhoni

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége (SZMPSZ), a Szlovák Nemzeti Múzeum a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma és a társszervezők 2020/2021-es tanévben is meghirdetik a szlovákiai magyar iskolák és óvodák XIV. Harmos Károly Országos Képzőművészeti Pályázatát.

A nevezési lap letölthető az SZMPSZ (www.szmpsz.sk) honlapjáról is. A kitöltött nevezési lapot és a tanulók alkotásait a kiírásban szereplő formátumban kérjük beküldeni a következő címre: Zväz maďarských pedagógov na Slovensku – Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége (ZMPS – SZMPSZ) Elektrárenská 2., 945 01 Komárno.

Beküldési határidő: 2021. május 31., péntek

A beérkezett munkákat a képzőművészekből, művésztanárokból álló szakmai zsűri értékeli. A legjobbnak ítélt alkotások beküldőit és felkészítő tanáraikat meghívjuk az ünnepi kiállításra, amelyre SZNM a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumában kerül sor. A tárlat ünnepélyes megnyitóján értékes díjakkal jutalmazzuk a legjobb munkák alkotóit és az őket felkészítő pedagógusokat.

Az alkotásokat az iskoláknak is lehetőségük lesz kiállítani saját intézményükben, erre előzetes egyeztetés után nyílik lehetőség.

A beküldött munkákat a szervezők nem küldik vissza.

A pályázattal kapcsolatosan Novák Monika szervezési és programkoordinátor nyújt tájékoztatást az alábbi elérhetőségen valamelyikén: +421 915 757 227,

 

 A pályázatra a következő kategóriákban és témákkal lehet nevezni:

  1. kategória: óvoda
    Mészöly Miklós: Pipiske és a fűszál
    vagy
    Nemes Nagy Ágnes: Barátaink a ház körül

 2. kategória: alapiskola alsó tagozata
Nemes Nagy Ágnes: Ki ette meg a málnát
vagy
Nemes Nagy Ágnes: Szökőkút

3. kategória: alapiskola felső tagozata és a nyolcosztályos gimnáziumok első négy évfolyama
Nemes Nagy Ágnes: A gondolj-rám-virág
vagy
Őshonos állatok a Kárpát-medencében

4. kategória: középiskola
Nemes Nagy Ágnes: Kettős világban
vagy
Védett növényeink

 5. kategória: speciális alapiskola
Lázár Ervin szabadon választott műveinek illusztrálása
vagy
Kedvenc állatom

A pályamunkákat A/4-es, A/3-as méretben is el lehet készíteni, szabadon választott  technikával.  Az alkotásokat nem szükséges paszpartozni.