XIII. Békéscsabai Digiporáma Fesztivál

Hazai
XIII. Békéscsabai Digiporáma Fesztivál

Pályázati felhívás 
A békéscsabai Lencsési Közösségi Ház, a Márvány Fotóműhely és a Csaba TV országos – digitális fotókból készített – digiporáma pályázatot hirdet, 
XIII. Békéscsabai Digiporáma Fesztivál 
címmel, melynek célja a fotók, a digiporáma eszközével való bemutatása és népszerűsítése. 
A pályázat beküldésének határideje: 2018. november 16. 

A zsűri tagjai: 
Dobóczky Zsolt fotóművész (Szeged) 
Gál Csaba főszerkesztő, Csaba TV. (Békéscsaba) 
Zsila Sándor fotóművész (Budapest) 

Értékelési szempont: 
A zsűri tekintettel a speciális megjelenési formára, a képsorozatot – mint etűdöt – annak audiovizuális összességében fogja értékelni. 
Díjazás vásárlási utalvány formájában: I. díj 40 000 Ft, II. díj 30 000 Ft, III. díj 20 000 Ft, valamint a Lencsési Közösségi Ház különdíja 15 000 Ft értékben. 
Nyilvános vetítés, zsűrizés és díjkiosztó ünnepség: 
2018. november 24-én, szombaton 10.00 órai kezdettel a Lencsési Közösségi Házban (Békéscsaba Féja Géza tér 1.) 

Pályázati feltételek: 
Nevezhet klub, alkotó csoport és egyéni alkotó. Egy pályázó legfeljebb 2 alkotással indulhat. 
A pályázat nevezési díja alkotónként 1500 Ft., melyet kérünk a Csabagyöngye Kulturális Központ bankszámlaszámára (OTP Bank Rt., 11733003-15771810-00000000) utalni vagy postai úton a címére feladni. 
A pályaműveket nem áll módunkban visszaküldeni. 

A művek beküldhetők CD, DVD vagy BD adathordozón. Formátumuk lehetőleg: SD/HD felbontású asztali lejátszóval lejátszható Mpeg 2 vagy Mpeg 4 videó állomány, esetleg más szabályos formátum, videofájlban. A digiporáma vetítése full HD felbontású projektorral történik. 
Az alkotások nem tartalmazhatnak mozgókép betétet. A DVD menürendszere nem képezi az értékelés tárgyát. Egy pályamű hossza maximum 5 perc lehet. A beküldött munkákban jól látható helyen fel kell tüntetni a szerző nevét, a mű(vek) címét és a felhasznált kísérő zene(ék) adatait. A pályaművek mellé csatolni kell a nevezési lapot, valamint a nevezési díj befizetését igazoló postautalványt, illetve banki átutalási bizonylatot. 
A tartalom jogszerűségéért a beküldőt terheli a felelősség. 

A pályázók hozzájárulnak ahhoz, hogy az általuk készített anyagok, vágatlanul a szerző megjelölésével térítésmentesen nyilvános bemutatásra kerüljenek. 
Beküldési cím: Lencsési Közösségi Ház, 5600 Békéscsaba, Féja Géza tér 1. 
Tájékoztatás kérhető: Machlik Gergelytől vagy Nagy Emesétől a közösségi ház munkatársától a 66/456-177 telefonszámon. A felhívás szövege olvasható, és a jelentkezési lap letölthető a http://www.marvanyfoto.hu honlapról.