XII. Bölcs diákok országos szintű vetélkedő

Erdély Külhoni

A Communitas Alapítvány és a Kolozsvári Református Kollégium a Babeș-Bolyai Tudományegyetemmel partnerségben a 2021-2022-es tanévben tizenkettedik alkalommal szervezi meg a Bölcs Diákok vetélkedőt. Az idei verseny témája a hagyományőrzés, célja pedig a tanulók érdeklődésének felkeltése természeti és kulturális értékeik iránt olyan interaktív, szórakoztató feladatok segítségével, melyek az elméleti tudás gyakorlati felhasználása által átfogó, összefüggéseket kereső világkép kialakítására ösztönöznek.
Az idei vetélkedő keretében a hagyományőrzésre összpontosítunk. Célunk tudatosítani a fiatalokban, hogy jövőt csak a múlt tapasztalataira támaszkodva lehet építeni, ezért minden embernek fontos ismerni elődei élet- és gondolkodásmódját, valamint törekedni arra, hogy a közösségétől kapott értékeket  megőrizze, majd továbbítsa utódainak, hiszen egy nép öröksége nem csupán megkülönböztető jegy, hanem a nemzet megmaradását biztosító érték.
A vetélkedőre 3–4 fős középiskolás csapatok jelentkezését várjuk, egy vezetőtanár kíséretével.

Jelentkezni 2021. november 21-ig lehet a www.bod.communitas.ro honlapon.

Idén is a járványügyi intézkedésekhez igazodó csapatmunkára várjuk a résztvevőket.
A verseny szakaszai a következők:

  • Helyi szakasz: online rendszerben – 2021. november 29 – december 22.
  • Megyei szakasz: online rendszerben – 2022. január 10 – február 11.
  • Országos szakasz – a járványügyi helyzet és az Oktatási Minisztérium versenyekre vonatkozó jövőbeli pontosításainak függvényében, melyről megfelelő időben értesítjük a versenyzőket.

A vetélkedő részletes szabályzata megtekinthető: www.bod.communitas.ro.

Az országos szakaszba bejutó csapatok számára egyhetes élménytáborozást szervezünk.

További információk: https://bod.communitas.ro/