X. Nemzetközi alkotótábor

Hazai

X. ALKOTÓTÁBOR, BAJA, 2019 Felhívás!

A pályázat címe:

X. NEMZETKÖZI ALKOTÓTÁBOR – BAJA

A pályázat kiírója:
Bajai Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény
6500 Baja, Barátság tér 18.

A pályázók köre: képző- és iparművészek

A pályázat célja:
A kortárs képzőművészet hazai és nemzetközi szereplői közötti hatékony és folyamatos szakmai kommunikáció csatornáinak kiépítése és fenntartása, valamint a művészek nemzetközi megjelenésének és integrálódásának elősegítése és támogatása.

A pályázat időtartama: 10 nap

Alkotótábor kezdete: 2019. június 17. hétfő
Alkotótábor befejezése: 2019. június 26. szerda
Zárókiállítás: 11.00 órától

Elhelyezés
Kollégiumban 1-2 fős szobákban

Részvételi díj: 35 euró

A pályázat kiírója vállalja, hogy:
– Az alkotótábor idejére szállást, teljes ellátást biztosít a művészek számára, programokat szervez.
– Az elkészült alkotásokból a tábor végén kiállítást rendez.
– Az alkotáshoz helyet biztosít.

A pályázó vállalja, hogy:
– Tevékeny résztvevőként vesz részt a tábor munkájában.
– A szükséges anyagokat, munkaeszközöket magával hozza.
– Az alkotótábor ideje alatt készített képzőművészeti alkotásaiból a zsűri által kiválasztott 1 nagy, vagy 2 kisebb művet az intézménynek felajánl.

Néhány gondolat Bajáról:
Baja a magyarországi Duna-szakasz egyik legjellegzetesebb vízi városa. A Duna és a Sugovica holtág partján épült a hangulatos kisváros, melynek életében meghatározó szerepet játszik a víz. A közeli Gemenc, az Alsó-Duna ártér ligeterdőkkel borított területei, védett növény- és állatvilága révén hazánk legszebb természeti tájai közé tartozik.
Baja jelentős közlekedési csomópont Duna-hídja, valamint folyami kikötője miatt.
A környék természeti látványosságai között kiemelt helyen a Duna, a Sugovica és a Gemenci erdő páratlanul szép és buja vízparti tájai szerepelnek.

A várost körülölelő természeti környezet és épített értékek adják Baja különleges atmoszféráját. Éghajlata, a víz közelsége, építészete, valamint az emberek közvetlensége miatt mediterrán hangulatot áraszt ez a bácskai kisváros. Kiállítások, múzeumok, képtárak látnivalói mutatják be a város történelmét, kulturális értékeit, a helyiek életét.

Már 10. alkalommal adunk otthont a nemzetközi tábornak. Minden igyekezetünkkel azon leszünk, hogy vízi városunk nyugodt, tökéletes környezetet biztosítson a feltöltődésre és ihletre vágyó alkotóknak. Rendezvényeinkre eddig több külföldi művész is, köztük szlovák, ukrán, orosz, olasz, német, horvát, és hazai festő, szobrász, fotóművész és grafikus érkezett. Az alkotótábor köré kulturális programokat is szerveztünk, amelyek reméljük, hogy még színesebbé és emlékezetesebbé teszik majd mindannyiunk részére a Baján eltöltött szorgalmas napokat.
Jelentkezési határidő: 2019. május 28.
http://www.specialbaja.hu/