Virágos Magyarország

Felvidék Hazai

Virágos Magyarország

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 2021-ben 28. alkalommal indítja útjára a Virágos Magyarország versenyt, amelyre a települések önkormányzatai nevezhetnek. A kezdeményezés 1994 óta változatlan népszerűségnek örvend, évente több mint 300 települést mozgat meg. A jelentkezők köre évről évre bővül, és idén már nemcsak Erdély, hanem minden határon túli magyarlakta település csatlakozhat.

A Virágos Magyarország projekt célja a kulturált és vonzó országkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, az életminőség javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, a természeti és az építészeti örökség megőrzése és gyarapítása, a turisztikai fejlesztési szempontok érvényesítése.

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a verseny szervezőbizottsága a környezetszépítő kezdeményezésen keresztül is szeretne tovább nyitni a határon túli magyarlakta települések felé.

2019-ben először, hagyományteremtő szándékkal erdélyi települések is nevezhettek a versenyre, idén pedig már Felvidékről is várják a jelentkezőket.

Jelentkezési határidő: 2021. június 15.

A regisztráció és a részvétel díjmentes.

A versenyre való jelentkezésre a Virágos Magyarország weboldalán, ezen a linken van lehetőség.

A versenyben részt vevő települések az oldalon történt regisztrációt követően a regisztráció során megadott e-mail-címre jóváhagyó e-mailt kapnak, az ebben szereplő linkre kattintva jutnak el a nevezési felületre.

Pályázatukat a nevezési felületen nyújthatják be, a település lélekszámától és a választott pályázati módtól függő folyamatok szerint.

További információ a honlapon, a Facebook-oldalon vagy a következő e-mail-címen: