VII. Százrózsás hímzőpályázat

Felvidék Hazai

A Matyó Népművészeti Egyesület a Hagyományok Háza és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége szakmai támogatásával 2020-ban 7. alkalommal rendezi meg a Százrózsás Hímzőpályázatot és Kiállítást.

Várjuk mindazokat az új, máshol még nem szerepelt alkotásokat, amelyeken a díszítmény a matyó települések (Mezőkövesd, Tard, Szentistván), vagy Dél-Borsod (Bogács, Szomolya, Cserépfalu,Cserépváralja,stb.) textiles hagyományait, azok újszerű átfogalmazását, hímző és csipkekészítő technikák valamelyikét alkalmazzák.

A pályázatra hagyományos és modern kategóriában lehet nevezni.Lakástextileket, használati tárgyakat, valamint öltözeteket és öltözék kiegészítőket egyaránt szívesen fogadunk.

Népi iparművészeti zsűriszámok nem kerülnek kiosztásra, nevezési díj nincs.

Az alkotásokat a szakmai zsűri véleménye alapján a Matyó Múzeumban állítjuk ki, a legszebb pályaművek díjazásban részesülnek.

Kérjük, hogy a tárgyakat jeligével jelöljék meg, illetve a pontosan kitöltött adatlapot szíveskedjenek mellékelni. Az adatlap ITT tölthető le. 

A pályázati alkotásokat személyesen és postai úton is le lehet adni, határidő: 2020. május 29.

A kiállítás megnyitó tervezett időpontja: 2020. június 19. 11,00 További információ és az alkotások leadásának helyszíne:

Matyó Népművészeti Egyesület 3400 Mezőkövesd, Kisjankó Bori utca 5., e-mail: telefon: 49/411-686, Pap Bernadett 30/399-5384

Forrás: Felvidék.ma/SZAKC