Videopályázat – készítsen könyvismertetőt!

Hazai
Videopályázat – készítsen könyvismertetőt!

A Regénytár irodalmi portál pályázatot hirdet rövid könyvismertető videók készítésére. Kizárólag olyan magyar nyelven írt szépirodalmi művekről várunk audiovizuális ismertetőket, amelyek 1990 után láttak napvilágot. 

A pályamunkák nem lehetnek hosszabbak 5 percnél, formátumuk mp4-es H.264-es kódolással, legalább 1280×720-as vagy ettől jobb (Full HD) felbontással. Filmkészítéskor bármilyen szoftveres vagy rendezői trükközés megengedett és a felhasznált technika sincs korlátozva. A mobiltelefonnal rögzített videókat éppen olyan örömmel fogadjuk, mint a profi kamerával készülteket. A pályázóknak maguknak kell gondoskodniuk arról, hogy az elkészült műveiket miként juttatják el a  postafiókba (lehet pl. toldacuccot-hoz hasonló fáljmegosztók segítségével) . 

A díjazásnál a zsűri az alapötlet eredetiségét, a megvalósítás szellemességét, kidolgozottságát figyelve azokat a munkákat teszi közzé, amelyek olyan kiadványokra hívják fel a figyelmet, amelyek a film készítői szerit nem kapták meg az őket megillető médiafigyelmet. 

A pályázaton korhatárra való tekintet nélkül bárki részt vehet. 
A pályázat világszintű, de az esetleges nyereményeket csak forintban, banki utalással tudjuk biztosítani az érintetteknek. 
A pályázat részvevői felelősséget vállalnak az általuk használt kép- és hanganyagok jogtisztaságáért, viselve az esetleges jogsértések következtében keletkező vitás helyzetek következményeit. 
A pályázat résztvevői hozzájárulnak munkájuk közzétételéhez, a Regénytár oldalon, és/vagy a Regénytár hivatalos YouTube csatornáján. 
A már beküldött és közzétett videók nem vonhatók vissza. 
A Regénytár fenntartja magának a jogot, hogy a beérkezett pályaműveket a pályázatra utaló szöveggel (címmel) és regénytáras logóval kiegészíthesse. 

A pályázat díjazása a YouTube látogatottság és az ott kapott lájkok függvénye (a korábban érkező munkák tehát nagyobb eséllyel lehetnek nyertesek, mint azok, amelyek az utolsó pillanatban érkeznek). 

A díjazási minimum 1000 megtekintés illetve 50 lájk a YouTube-on. Abban az esetben, ha ezt a szintet egyik pályamű sem éri el, a díjakat nem osztjuk ki. 

Első díj: 20 000 forint. 
Második díj: 15 000 forint. 
Harmadik díj: 10 000 forint. 

A pályázat határideje: 2018. december 20., 

Ünnepélyes eredményhirdetés: 2018. december 26-án. 

Bővebb információ a  -on kérhető. 
http://regenytar.hu/