Verselő Antológia 2019 / VAN19

Hazai
Verselő Antológia 2019 / VAN19

Szeretnél alkotásaid által fennmaradni?
Itt az alkalom!
… scripta mament – … az írás megmarad
Pályázat – Verselő Antológia 2019 (VAN19)
Nem csak verselőknek, nem csak íróknak!

Tizenegy éve minőségi kiadványokkal az amatőr művészek szolgálatában!
Biztosan álmodoztál már arról, hogy egy elegáns könyvet tartasz a kezedben, amit már megérinteni is élvezet? Megsimogatod a borítóját, elolvasod a címét, érzed az ujjaid alatt a kellemes bizsergést, érzed a kezedben a kötet súlyát, vastagságát, látod a színét és ahogy megfordítod, szemed megakad a neveken. Azoknak a nevén akiknek az alkotásai ebben a csodálatos könyvben szerepelnek.
…és akkor hirtelen meglátod a saját nevedet! Elönt a boldog izgalom, az a jóleső érzés, amit olyan ritkán élhetsz át. Kinyitod a kötetet, megkeresed a saját nevedet és gyönyörködve nézed a betűket, vagy a képeket amelyek a saját gondolataidat, legőszintébb érzéseidet tartalmazzák…
Akár mostantól képes lehetsz rá, hogy a valóságban is átéld ezt!

Engedd meg, hogy bemutatkozzam. A nevem Komáromi János. Lehet, hogy már ismerjük egymást, lehet, hogy soha sem hallottál rólam korábban. De meggyőződésem, hogy mire befejezed az olvasást, igencsak örülni fogsz, hogy megismertél.
Már régi vágyad, esetleg már el is határoztad, hogy alkotásaid nyomtatásban is megjelenteted?
Akkor végre a megfelelő helyen vagy, hogy megkezd utazásodat a kötettel rendelkező alkotók világába.
MOST… Nem holnap, nem 12 hónap múlva!

Miért merek Neked ilyet ígérni?
Elmagyarázom…
Véget ért 2019 nyara, itt a Verselő Antológia pályázati kiírásának ideje.
Bámulatos, hogy ez már a tizenkettedik kötete lesz a sorozatnak. Az előző tizenegy év antológiáinak sikere figyelemre méltó és követeli a folytatást. Természetesen az eddigi beltartalmi és megjelenési színvonal megtartása mellett! A kezdetek óta újdonságnak különlegességnek számít az a szemlélet, hozzáállás, törődés, szeretet amivel a kötetek összeállítását, kivitelezését végezzük. Erről szerzőinktől folyamatos visszajelzéseket kapunk (néhány vélemény olvasható a következő oldalakon és a kiadó honlapján: http://legyenkonyved.hu). Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy sok-sok embernek sikerült már boldog könnyeket csalni a szemébe, és elégedett melegséget a lelkébe.

Az előző években megjelent verselő antológiák
Miért és hogyan készülnek az igazi KÖNYV-ek?
Természetesen a világban és főként az országban tapasztalható bizonytalanságot, nehézségeket mindannyian érezzük. Ez nem kerülte el a könyvkiadókat sem. Mi azonban másként reagáltunk, mint ahogy az többnyire szokásos. Úgy gondoljuk, hogy ezekben az időkben még fontosabb az irodalom, a biztonság, a nyugalom, mint bármikor. Az az öröm – amit a szerzőknek a megjelenés, az olvasóknak az újabb művek okoznak – ami képes boldogságot lopni a lelkekbe. Ezért úgy döntöttünk, mindent megteszünk, hogy ezt az érzést biztosítani tudjuk. Utánajártunk, átgondoltuk, megfontoltuk és néhány éve megszületett az alábbi pályázati kiírás, amit azóta sem kellett lényegesen módosítani.
A kötetek minőségéből egy fikarcnyit sem engedtünk!
Továbbra is szem előtt tartjuk azt a célt, ami a sorozat elindításakor vezetett, hogy színvonalas lehetőséget biztosítsunk az “író embereknek” a nyomtatott formában való megjelenésre.
Hiszen mai világunkban is egészen különleges, semmihez sem fogható érzés az, amikor saját írásainkat nyomtatásban, igazi KÖNYV-ben láthatjuk viszont. Ma is úgy gondoljuk, hogy mindenkinek meg kell ismernie ezt az élményt és ehhez a magam és a kiadó eszközeivel, munkánkkal is hozzájárulunk.
Garantáltan biztonságban vannak a műveid?
Mit éreznél ha látnád, hogy féltve őrzött, legtitkosabb, legőszintébb érzéseidből fakadó műveid gyűrött borítók mögött, széthulló lapokon, rossz elrendezésben jelennek meg?
Ugye nem kívánod sem magadnak, sem másnak ezt az érzést? Esetleg Te, vagy ismerőseid át is éltetek már ilyet, hiszen sok a megtévesztő ígéret, a “verhetetlen ajánlat” és ha ez agresszív üzletkötéssel párosul, bizony könnyen hibázhatunk. Azután a kezünkbe kapott kötetek láttán döbbenünk csak rá, hogy az eredmény nem méltó a műveinkhez.
Ma már saját kiadványok megjelentetésére is számtalan lehetőség kínálkozik. Ezek azonban sok munkát, pénzt, vagy mindkettőt igényelnek és a kapott minőség is kérdéses lehet.
Sok olyan szerzővel beszéltem, akik a húsba vágóan magas anyagi kiadások, vagy a megalázóan gyenge minőség, hanyag kivitelezés miatt nem tudtak igazán örülni a kötetnek.
Pedig igazán felemelő érzés az, amikor írásaink a hozzájuk méltó szerkesztésben, nyomdailag és könyvkötészetileg is igényes kiadványban kapnak helyet.
Itt van a megoldás!
Örök értékeknek – időtálló kivitel!
A Verselő Antológia az első pillanattól kezdve KÖNYV kívánt lenni. Olyan kiadvány, ami méltó a benne foglalt érzésekhez, gondolatokhoz és képes megőrizni azokat az utókornak.

Éppen a fentebb említett okok miatt döntöttünk a kemény-táblás, domború hátú kivitel mellett. Azt akartuk, hogy ha majd valamikor sok-sok év, évtized múltán valaki leveszi a polcról ezeket a könyveket és kinyitja, akkor is azt érezze, mintha új könyvet tartana a kezében, amelyet öröm látni és érezni is. A művek olvasásának értékét ennél a kiadványnál nem csökkentik a széthulló, töredezett lapok, a felhasadó ragasztás vagy a gyűrött borító és nem kell könyvkötőhöz rohanni, hogy féltett kincsünk ismét “egyben legyen”.

Olvasd el mások mit mondanak!
A kiadott antológiáink bebizonyították, hogy nálunk gondos kezekre bízod féltve őrzött kincseidet.
Évről-évre a személyes találkozások és a visszajelzéskor kapott e-mailek igazolják, hogy jó úton járunk és nem hiába foglalkozunk megkülönböztetett gondossággal a művekkel és természetesen a szerzőkkel is.
Néhány szó szerzőinktől:
– Nagyszerű munka, és igazán nagy örömet szerzett.
– … sokkal szebb, mint hittem…
– … nagyon meg vagyok a kivitelezéssel elégedve…
– … a legnagyobb ajándék az életemben.
– … fél gyógyulás kézbe venni ezt a könyvet…
– Köszönöm a lehetőséget, karácsonyra tökéletes ajándék!
– Nagyon tetszik nagyon örülök neki, hogy a nevem benne láthatom. Köszönöm.

Az igazság az, hogy mások segítsége nélkül pokoli nehéz alkotásainkat megjelentetni. Ha elfogadod, akkor mi segítséget nyújtunk!
A Verselő Antológia 2019 a mai magyar irodalom és alkotó művészet “amatőr”-nek nevezett szeletéről kíván körképet adni. A kötet nyitva áll minden “alkotó ember” előtt, aki meg szeretné mutatni műveit másoknak, az olvasóknak, a világnak, szeretne nyomot hagyni gondolatairól, érzéseiről.

A határt elsősorban a terjedelem jelenti, de természetesen van minőségi és erkölcsi szűrő is. A művek bekerüléséről a szerkesztő dönt.

A kötet kemény táblás, fűzött, domború gerincű. Formátuma – a kiadó előző kiadványainál és különösen a korábbi antológiáknál már jól bevált, a visszajelzések szerint rendkívül kedvelt – 100*145 mm-es méret. A könyv praktikus, könnyen kézbe fogható és női táskában, vagy férfi zakózsebben is magunkkal vihető, magunknál tartható, bárhol elővehető és olvasgatható. Mindig lehet nálunk egy példány, hogy meg tudjuk mutatni, vagy oda tudjuk ajándékozni az arra érdemeseknek!

A kivitelezés biztosítja, hogy a kötet borítója nem gyűrődik meg, nem foszladozik, a lapok nem hullanak ki, a gerinc nem törik meg, mindig olyan marad, mintha új lenne.

Könnyen és teljesen kinyithatod és nem kell félned, hogy ketté hasad. Sok évtized múlva is örömmel veheti le a polcról ezt a kötetet az művészetet szerető érdeklődő.

Az antológiák kemény-táblás, jól lapozható, szétnyitható kiadványok
Akár mostantól képes lehetsz rá, hogy saját alkotásaidból ajándékozz! És ha így teljesen lenyűgöznéd a barátaidat és családodat? Nem éreznéd magadat fantasztikusan?

A Verselő Antológia 2019 még karácsony előtt (december első harmadában) megjelenik.
Így a karácsonyfák alatt már ott lehet a Te saját műveidet tartalmazó kötet. Meglepheted barátaidat, rokonaidat, ismerőseidet, szeretteidet és nem utolsó sorban önmagadat egy olyan kiadvánnyal, amely biztosítja, hogy a benne foglaltak még akkor is beszéljenek rólad, amikor különben már talán senki nem emlékezne rád.

Ha meg akarod szerezni alkotásaid és önmagad számára ezt a színvonalas megjelenési lehetőséget, akkor MOST kell cselekedned!

Dönts és pályázz!
Pályázni lehet verses és prózai írásokkal, valamint rajzokkal, képekkel is. Az írókon kívül várjuk azok jelentkezését is akik olyan grafikákat, képeket tudnak, akarnak megmutatni, amelyek a kötet formátumában és fekete-fehér kivitelben is képesek érvényesülni.
Természetesen bárki küldhet írást és képet is!
Kemény-tábla, fűzött, domború gerinc – hogy örökre KÖNYV maradjon!
A művek beküldhetők Word, Open Office vagy egyszerű jegyzettömb fájlként. Kérek mindenkit: ne szerkessze meg az írásokat, csak gépelje be azokat, a többi formázást majd elvégzem én. Ha ezzel kapcsolatban valami külön igényed van, amihez az írás megjelenését tekintve ragaszkodsz, azt írd meg és én úgy készítem el.
Oldalméret: 100*145 mm lesz (ezt sem kell beállítani a küldőnek!). A pontos oldalszámokat majd az általam visszaküldött anyagon láthatja mindenki és akkor még igény szerint változtathatunk.

Ahogy az előző évben, most is mindenkitől kérünk egy fekete-fehér fotót, amit a bemutatkozása mellé csatolhatunk. Ha nincs fekete-fehér, akkor a színes is elküldhető és átalakítom.
A kép legyen jó minőségű, mert különben a kötetben nem mutat jól!
A bemutatkozás célja, hogy a néhány mondatból az olvasó benyomást szerezzen a szerzőről.
Nem kell tehát részletes önéletrajz, vagy más adatok gyűjteménye. Elég lehet akár egyetlen mondat is, vagy bármi más, amit a szerző önmagáról a legfontosabbnak, legjellemzőbbnek tart. A szöveg max. 800 karakter lehet.

A pályázatnak tehát tartalmaznia kell:
– 3-20 oldalnyi pályázati anyag (vers, próza, kép, rajz) a fenti formátumban. Ennél több írás beküldése esetében én választom ki a kötetben megjelenő írásokat, a szerzővel történő egyeztetés eredményeként.
– bemutatkozó szöveg (ez beszámít a pályázati anyag terjedelmébe!)
– egy db fekete-fehér (esetleg színes) fotó, ami a szerzőt ábrázolja

A döntés után a következőt kell tenned
Elküldöd a műveidet, egy bemutatkozást és egy fényképet a szerkesztő címére (nekem).
A szerkesztő a műveidet betördeli a megfelelő formátumra, elkészíti az oldalalak nyomdai képét és elküldi neked, pdf formátumban. Te átnézed, ellenőrzöd az anyagot, jelzed ha javítani való akad, az oldalakat visszaküldöd és befizeted a részvételi díjat és a tiszteletpéldányokon felül megrendelt kötetek árát. Ezek után semmi más teendőd nincs, mint várni a postást, a tiszteletpéldányokat és a további megrendelt köteteket.
A pályázati folyamat alatt végig pontosan követheted a fejleményeket, nem kell bizonytalanságban, kétségek, kérdések között vergődnöd! Mindig tudni fogod, hogy éppen hol tartanak a kiadvány munkálatai. Nyugalomban és biztonságban érezheted magad és a műveidet.
A pdf formátumban a számodra elküldött oldalakon pontosan azt láthatod, amit majd a megjelenő kötetben is fogsz. Így ellenőrizheted a megjelenést, a tartalmat, jelezheted ha valami hibát, eltérést, zavaró körülményt észleltél. Mindent javítunk és ha kell újra küldjük a pdf-et. Nincs csalódás, bosszankodás, ugyanakkor mégis megmarad az öröm, hiszen a pdf formátum, minden előnyével együtt sem képes visszaadni a könyvben való megjelenés hatását.

A minőségen túl is vannak különbségek, amitől ez a lehetőség sokkal több, mint bármelyik másik a könyvkiadás területén, amit valaha láttál:
1. Minket mindig megtalálsz!
Amennyiben kérdésed merül fel, vagy bármilyen észrevételed van, akkor könnyen és gyorsan veheted fel a kapcsolatot a kiadóval e-mailben (), de akár telefonon is (06-70-31-20-900). Így közvetlenül lehetsz velünk kapcsolatban.
Különleges kívánságaidat, kéréseidet is meghallgatjuk és minden elképzelhetőt megteszünk, hogy a kiadványban szereplő munkáid az igényeidnek legjobban megfelelő módon jelenjenek meg és a csomag is a legoptimálisabb időpontban és helyre érkezzen.
2. Nincsenek rejtett, később kiderülő költségek!
A részvételi díj, igényelt oldalanként 3990 Ft + szerzőnként 1950 Ft postázási, csomagolási hozzájárulás. Minden csomagot követhető módon adunk föl. Ez azt jelenti, hogy a szerzőnek megküldött szám alapján az interneten pontosan követhető, hogy a csomag éppen hol jár.

A minimálisan rendelhető oldalszám 3, a maximális 20 oldal. Az oldalak egyikén a szerzők bemutatkozását helyezzük el (fekete-fehér fényképpel együtt), a többi oldalon az írásművek kapnak helyet.
Kiadó a fenti összegen kívül semmilyen más címen, semmilyen más összeget nem kér a szerzőktől. Nincsenek rejtett, bújtatott, eltitkolt költségek! A kiadvány megérkezésekor nincs kellemetlen meglepetés, ami elronthatná az örömöt.

És ez még nem minden…
Hadd tegyem még könnyebbé a döntést…
A befizetés tartalmazza a szerkesztés, a tördelés, a nyomdai előkészítés, a megjelentetés valamennyi költségét, sőt a szerzők számára küldött tiszteletpéldányok árát is!
Tiszteletpéldányok? Nem csak egy? Minden további költség nélkül?
Igen!
A kötetekből a szerzők részére tiszteletpéldányokat biztosítunk. Minden igényelt 3 oldal után 5 példány illet meg téged! Ez akár 30 db kötetet jelent! Így jut könyv a barátoknak, ismerősöknek, de akár értékesíthetsz is belőlük.

Ez nem elég? Akkor még valami…
Már a részvételi díj befizetésekor rendelhetsz a biztosított tiszteletpéldányokon felül is köteteket. Kedvezményes áron!
Ha sokakat szeretnél meglepni a saját műveidet is tartalmazó, színvonalas kiadvánnyal, vagy éppen értékesíteni is szeretnél belőle (az elmúlt évek tapasztalatai alapján ezt többen megtették, hiszen nem kellett szégyenkezniük a kiadvány ajánlásakor sem a tartalom, sem a kivitel miatt!), akkor a kötetekből a tiszteletpéldányokon felül, további példányokat is rendelhetsz.

A szerzők számára a kereskedelmi árból min. 40%-os engedményt ad a kiadó, abban az esetben, ha igényedet még a nyomdába adás előtt jelzed. (A kereskedelmi ár csak akkor lesz pontosan ismert, ha már véglegessé válik a kötet oldalszáma és darabszáma.)
Gondolj a jövőre! Biztosítsd be magad! Rendeld meg a szükséges példányszámot minél előbb, kedvezményesen! Korlátozott számban még később, a nyomdába adás után is van lehetőség a rendelésre, mert a kiadó az előzetesen megrendelt köteteken és a tiszteletpéldányokon felül is legyártat néhány tucat könyvet, de ilyenkor már csak kereskedelmi áron tudjuk az igényeket kielégíteni és kizárólag a készlet erejéig!

Folyamatosan azon töröd a fejed, hogy miért vagyok ennyire nagylelkű?
Nos hadd erősítsem meg ismét, hogy a kiadó és az én számomra mindennél fontosabb az az öröm amit a szerzőknek a megjelenés, az olvasóknak a művek okoznak és hogy ezeken keresztül képesek vagyunk boldogságot lopni a lelkekbe.
Ne maradj le!
Magad és alkotásaid érdekében ragadd meg ezt az esélyt, még mielőtt lejár a határidő és végleg lemaradsz erről a különleges lehetőségről! Hidd el, nem fogod megbánni, hogy most igent mondasz! Ez a döntés örömet és változást hoz az életedbe! Tehát, jelentkezz még ma!
A pályázati jelentkezést (feltüntetve az igényelt oldalak számát – min. 3, max. 20) és a pályaműveket az alábbi címre kell küldeni:
Beküldési határidő: 2019. november 11.

A beküldési határidő lejárta után minden pályázóval felveszem a kapcsolatot. Ekkor küldöm el azt a számlaszámot, ahová az igényelt oldalak ellenértékét, valamint a tiszteletpéldányokon felül rendelt kötetek árát küldhetitek.
A művek beküldésével és az összeg befizetésével a szerzők engedélyezik az írások kötetben való megjelenését és tudomásul veszik, hogy a megrendelt köteteken kívül további követeléseik a kiadó felé nincsenek.

Az igazság az, hogy még valamit nem említettem…
A kötet az első tíz antológiához hasonlóan az interneten, a Magyar Elektronikus Könyvtár oldalain is elérhetővé válik teljes egészében, valamint a kötet az Országos Széchenyi Könyvtár gyűjteményébe is bekerül, így részévé válik a magyar irodalomnak és bárki számára olvasható lesz, sok-sok év múlva is. Az írások, a képek, a versek segítségével tudunk hagyni valamit magunk után.

A kötet Net-Kötetként (számítógépen, interneten is elérhető, lapozható könyv) is megjelenik!
Ez azt jelenti, hogy bárkinek el tudod küldeni a Net-Kötet linkjét és az belelapozhat, olvasgathatja, de a számodra is tartogat meglepetést ez a megjelenési forma, hiszen a Net-Kötet rendelkezik keresési lehetőséggel is!

Tehát oldalanként 3990 Ft-ért, 3-20 oldalnyi színvonalas megjelenést, törődést, problémamentes kapcsolattartást, kiváló minőséget, ingyenes tiszteletpéldányokat (akár 30 dbot!), további kedvezményes köteteket, az interneten és az Országos Széchenyi Könyvtárban való jelenlétet és Net-Kötetet kínálunk Neked!
Öröm lesz kézbe venned ezt a kötetet és viszontlátni benne saját alkotásaidat. Még ennél is nagyobb boldogság lesz amikor azt látod, tudod, hogy mások is olvassák, látják a műveket és ezzel Te is hozzá tudsz tenni mások életéhez.
…és ez nem csak most fog megtörténni, hanem ezután bármikor, amikor leveszi valaki a polcról, a még akkor is újnak tűnő, elegáns kötetet.
Pályázz! Mert megérdemled… Te is, az alkotásaid is… :-)!
A pályázattal kapcsolatban érdeklődni lehet:
További információk, referenciák: http://legyenkonyved.hu