VAJDASÁGI SZÉP MAGYAR KÖNYV PÁLYÁZAT

Szabadka Egyéb

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség az idei évben is felhívja a kiadókat, kiadói tevékenységet is ellátó szervezeteket, hogy vegyenek részt a Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázaton, amelyet a Szövetség az év legszebben gondozott magyar nyelvű vajdasági könyveinek társadalmi elismeréseként alapított. A pályázaton a 2018. január 1. – december 31. közötti időszakban megjelent kiadványokkal vehetnek részt.

Az értékelés legfontosabb szempontjai továbbra is a tipográfia, a tördelés, a grafika és a könyvészeti összkép.

A pályázaton a Szerb Köztársaság területén bejegyzett kiadók, kiadói tevékenységet is ellátó szervezetek vehetnek részt a Szerb Köztársaság, illetőleg a Kárpát-medence területén működő nyomdákban előállított kiadványaikkal. A könyvészeti versenyre ugyanakkor társkiadásban megjelent kiadványokkal is lehet nevezni – ebben az esetben szükséges, hogy legalább az egyik kiadó a Szerb Köztársaság területén legyen bejegyezve.

  1. gyermek- és ifjúsági kiadványok,
  2. szépirodalmi kiadványok
  3. általános iskolai és középiskolai tankönyvek, ezek segédkönyvei,
  4. tankönyvpótló és- kiegészítő kiadványok,
  5. tudományos és értekező prózai művek, szakkönyvek, felsőoktatási kiadványok
  6. művészeti könyvek és albumok,
  7. könyvsorozat (legalább három kötet, és olyan könyvsorozat, amely 2004 után indult).

A beérkezett kiadványokat egy háromtagú kuratórium bírálja el.

A kiadványokat 2-2 példányban szükséges eljuttatni a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség címére (24000 Szabadka, Kossuth Lajos tér 4., Szerbia Köztársaság) vagy személyesen is behozhatóak a szervezet irodájába. Pályázási feltétel továbbá a pályázati nevezési lap kitöltése is, amelyet a nyomtatott mellett elektronikus formában is szükséges megküldeni. A VMMSZ villámpostacíme: .

Nevezési, postára adási határidő: 2019. január 4.

A díjakat és az elismerő okleveleket a Magyar Kultúra Napja délvidéki központi ünnepségének keretében, 2019. január 25-én nyújtják át a zentai Művelődési Ház színháztermében.

Bővebb információért hívják a +38169/551-82-22-es telefonszámot, vagy jelentkezzenek az villámpostacímre. Nevezési lapot és a pályázat szabályzatát is itt igényelhetik.

Forrás: Szabad Magyar Szó