V. Tóthpál Gyula Fotópályázat

Királyhelmec Hazai

Királyhelmec Város újra meghirdeti a Tóthpál Gyula Fotópályázatot. A fotópályázatot először 2016-ban rendezték meg, Tóthpál Gyula születésének 75. évfordulója alkalmából. A szlovákiai magyar fotográfia egyik legismertebb alakjának emléke előtt tisztelgő versenybe életkor szerint négy kategóriában nevezhetnek a fotósok:

I. 7-10 éves gyerekek
II.11-14 éves gyerekek
III. 15-21 évnél nem idősebb fiatalok
IV.felnőttek
V.korhatárfüggetlen természetfotó
VI.utómunkával módosított fotó

A versenybe mobiltelefonnal készített fotókkal is lehet nevezni.

Nevezési díj nincs, ám egy fotós összesen három képpel vehet részt a megmérettetésen. Mobiltelefonnal készült fotó esetében minimum 1600×1200 pixel, fényképezőgéppel készült kép esetében minimum 2560×1920 pixel felbontás szükséges.

Nevezési határidő: június 30-a.

A képeket a www.tpgyfoto.eu weboldalra lehet feltölteni, a résztvevőnek természetesen fel kell tüntetnie a nevét, címét, telefonszámát és életkorát. A pályázók beküldött felvételeit hatfős szakmai zsűri értékeli. A nevezéssel a nevező kifejezi egyetértését a kép propagációs célú felhasználásának lehetőségével a TPGY fotópályázattal ill. Királyhelmeccel vagy a tájegységgel kapcsolatban. A beérkezett pályaművekből – előválogatás után – kiállítást rendeznek.

A zsűri csak a címmel ellátott fotókat értékeli.

tothpal-fotópályázat.jpg