Urban Start-Up pályázat

Erdély Külhoni

Gazdáját keresi 54 finanszírozás 39 ezer euró értékben – írják közleményükben az Urban Start-Up pályázat működtetői. A projekt részeként Fehér, Brassó, Kovászna, Hargita, Maros és Szeben megye legkreatívabb ötletei kaphatnak finanszírozást. Az újonnan alapított vállalkozások bejegyzése jövő évben történne, városi székhellyel. Pályázni a fent emített Erdélyi megyékben lakó vállalkozók tudnak.

A program részeként ingyenes akkreditált vállalkozói képzéseket is tartanak. A menedzsment és üzletvezetési témakörben lebonyolított online tréningek, a megyei célcsoport felelősök tanácsai, a népszerűsítő és bátorító konferenciák a Közép régió hat megyéjében azt a célt szolgálják majd, hogy felkészítsék az érdeklődőket az Üzlei tervek versenyére, amely 2018. augusztusától novemberig zajlik. Az üzleti tervek versenyén kiválasztják a legmegalapozottabb 54 ötletet, amelyek egyenként legtöbb 39 ezer euró finanszírozást kapnak.

Az Urban Start-Up keretén belül a vállalkozók mentor és tanácsadói programban is részt vesznek. A program futamideje 2020-ig tart, hiszen nem csupán a vállalkozás megalapításánál, hanem a sikeres müködésénél is egyengetni szeretnék az új cégek működését.

A beíratkozási határidő 2018. április 21.

Érdeklődni a Fehér, Brassó, Kovászna, Hargita, Maros és Szeben megyei vállalkozói szakértőknél lehet, ugyanakkor bővebb információk itt: http://www.metodica.ro/urban-start-up-2018-hu