Tudásbarát szervezet 2019

Hazai
Tudásbarát szervezet 2019

Kiadta: SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány
Tehetség és Tudás Központ Alapítvány

Először lehet pályázni Magyarországon a Tudásbarát szervezet címre

Egy vállalkozás versenyképessége szempontjából rendkívül fontos érték a cégnél felhalmozott tudás megőrzése, hatékony továbbadása a fiatalabb nemzedékeknek, legyen szó generációváltó családi vállalkozásokról vagy szakmán belüli tudás- és tapasztalatátadásról. Magyarországon ez a folyamat egyelőre gyerekcipőben jár. Ezért döntött úgy a Tehetség és Tudás Központ Alapítvány (TTKA), valamint a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány, hogy

Magyarországon először pályázatot hirdet
“Generációk közötti tudásátadás a szervezetekben – jó gyakorlatok” címmel.

A pályázat győztesei elnyerik a “Tudásbarát szervezet 2019” – elismerést.

A pályázatot kiíró szervezetek arra szeretnék ösztönözni a kis-, közepes és nagyvállalatokat, hogy vessenek egy pillantást a működésükre, nézzék meg, milyen szinten van jelen a szervezetben a tudásátadás, és törekedjenek a tudásátadás szervezett keretek között történő megvalósítására.

Miért érdemes pályázni a “Tudásbarát szervezet 2019” díjra?

– A “Tudásbarát szervezet 2019” díj nyertesei használhatják a külső és belső vállalati kommunikációban a titulust, ami ebben a munkaerőhiányos időszakban segíti a vállalkozást régi munkatársai megtartásában, illetve új munkaerő magához vonzásában (“employer branding”).
– A vállalkozás egy teljesen új, fontos területen az elsők között jelenik meg (brandépítés).
– A pályázaton induló szervezetek a pályázat megírása során áttekintik a tudásátadásra irányuló vállalati stratégiájukat, és átgondolják annak beépítési lehetőségét a szervezeti kultúrába.
– A pályázat megírása segít áttekinteni és megérteni a szervezeten belül együtt dolgozó generációk közötti együttműködés fontosságát, ami hatással van a vállalat fejlődésére, a munkaerő megtartására.
Pályázni a következő három kategóriában lehet
1. A vállalaton belüli tudásátadás eszközei, folyamata, tudásbrókerek a cégen belül.
2. A tudásmegosztás digitális eszközei, módszerei.
3. Klasszikus generációváltás, illetve szakmák átadása generációk között.
Egy pályázó több kategóriában is adhat be pályázatot. A pályázat kiíróit nemcsak a tudásátadás kész rendszerei, keretei érdeklik, hanem azok is, amelyek még kiépülőben vannak.

A pályázati kiírás a https://tudasbaratszervezet.ttk.seed.hu/ linken tekinthető meg.
Beküldési határidő: 2019. október 21. (hétfő).

A szerkesztők figyelmébe:
Tehetség és Tudás Központ Alapítvány (TTKA)
A Tehetség és Tudás Központ Alapítvány fő missziója a munkahelyi tudásmegosztás elősegítése, a generációk közötti híd építése előadások szervezésével, oktatással, képzéssel.

SEED Alapítvány
A SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítványt 1990 elején hozták létre vállalkozói érdekképviseletek, felsőoktatási intézmények, pénzintézetek és minisztériumok (az ITM és az Agrárminisztérium jogelődjei).
A SEED küldetése a magyarországi vállalkozói kultúra fejlesztése, a vállalkozók szakmai ismereteinek bővítése, a kisvállalkozások versenyképességének növelése, ezáltal a fenntartható gazdasági fejlődés előmozdítása, tudatos és hatékony vállalkozói magatartás népszerűsítése és fejlesztése.

További információ: Kiss Aranka pályázatkezelő, telefonszám: +36-30-212-5278, e-mail cím: