TÓTalJOY díj pályázat

Online tér Hazai

Tót Endre és a Közép–Európai Művészettörténeti Kutatóintézet (KEMKI) – Artpool Művészetkutató Központ pályázatot hirdet művészetkutatásra épülő projektterv megvalósításának támogatására.

A TÓTalJOY díjra kortárs művészek pályázhatnak megvalósításra szánt, kutatásalapú művészeti projekttervvel. Az elbírálás során előnyt élveznek azok a pályázatok, amelyek az Artpool archívumához és szellemiségéhez kapcsolódva reagálnak a kulturális kontextusok változásaira és a kortársdilemmákra.

A díj értéke: A TÓTalJOY összdíjazása bruttó 10.000 EUR–nak megfelelő forintösszeg, amelyből 6000 EUR a művész honoráriuma; a fennmaradó 4000 EUR pedig a KEMKI –Artpool Művészetkutató Központ kezelésében a projekt és kiállítás kapcsán felmerülő költségekre fordítandó.

Lebonyolítás

A művészeti díj odaítéléséről egy hattagú, hazai és nemzetközi tagokból álló grémium dönt, akik a beérkezett digitális portfóliók alapján választják ki a nyertes pályázatot.

A pályázatok leadási határideje: 2021. augusztus 30., 24:00 óra.

A pályázatokat elektronikus úton,  e–mail címre várják. A sikeres pályázó részére kutatási és kurátori konzultációs lehetőséget biztosítanak az Artpoolban, valamint kiállítást szerveznek a megvalósuló projektből.
További információk: https://palyazatok.org/totaljoy-dij-palyazat/