Tartós Szeretet akcióhoz önkénteseket várnak

Felvidék Egyéb

A Tartós Szeretet élelmiszergyűjtési akcióhoz önkéntesek jelentkezhetnek

A Szlovákiai Református Egyház Diakóniai Központja meghirdeti a Tartós Szeretet élelmiszergyűjtési akciót, amely lebonyolítására ismét önkéntesek jelentkezését várják május 9-ig. 

A jelentkezés lap az önkéntesek számára ITT is elérhető.

Az SzRKE Diakóniai Központja, az SzRkE Cigánymissziója, a FIRESZ, a SJE RTK, az SzRKE Nőszövetsége és a RE-MI-DIA közösen szervezi az élelmiszergyűjtést.

Az önkéntesek feladata a környezetükben, gyülekezetükben levő rászorulók felkutatása és az adomány eljuttatása a kedvezményezettek részére a szervezők utasításai szerint. Ezért szükséges a fenti jelentkezési lap kitöltése, melyben a személyes adatok mellett meg kell adni, hogy a leendő önkéntes melyik gyülekezet tagja.

A beérkezett adatok alapján a DK Diakóniai Igazolványt vagy igazolást állít ki, amely feljogosítja tulajdonosát a projektben való részvételre.

Az élelmiszergyűjtés 2021. május 14-e és június 30-a között zajlik.

A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház diakóniájának elsődleges feladata a betegek és egészségükben károsultak ápolása és támogatása, segítségnyújtás az egyedül, magányosan, rossz szociális körülmények között élők és minden állapotú rászorultak részére, amit pontosabban az SZRKE szeretetszolgálatáról szóló 1/2003-as törvénye határoz meg.

A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központjának igazgatótanácsát:
Fitos András, Mikos Annamária, Révész Tibor, Molnár Zsolt, Jaroslav Géci alkotják.  Az igazgatója: Demeter Ibos Henrieta.

Bővebb információ a +421 0905 740 081 telefonszámon ill.  címen kérhető.

(HE, Felvidék.ma)