Tartós szeretet – adventi élelmiszergyűjtés

Felvidék Külhoni

november 24. – december 24.

 

A gyűjtés az idei advent első vasárnapjától folytatódik. Ez alkalommal is minden egyházi szervezet és a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház minden gyülekezetének figyelmébe ajánlják, akik maguk is felkérhetnek, toborozhatnak önkénteseket a saját köreikből.

Önkéntesnek olyan személy is jelentkezhet, aki nem tagja az egyháznak, de szívesen részt venne a segítségnyújtás ezen formájában a saját környezetében. A regisztrált személyeknek egy online találkozót szerveznek, ahol az önkéntesek megismerhetik a gyűjtés lefolyását, feltételeit és szabályait. Az első alkalommal regisztrált önkénteseknek lehetőségük lesz a Diakóniai Igazolvány megszerzésére.

A regisztrációhoz a következő jelentkezési lap kitöltése szükséges:

https://forms.gle/tXsHxcUqbMQmxLMm6

Miért érdemes regisztrálni? (Hiszen élelmiszert regisztráció nélkül is lehet gyűjteni.)

Igen, de itt vagyunk és segítünk. Tanácsot adunk, tapasztalatokat osztunk meg, plakátot és dobozt küldünk, minden szükséges információs lappal abban az esetben is, ha nem vesz részt az online találkozón.

Gyűjtőhelyek: Királyhelmec, Rimaszombat, Komárom – mindhárom esetben a diakóniai központ szociális intézményei. Gyűjtőponttá válhat bármelyik református gyülekezet vagy bekapcsolódó szervezet.

Mi legyen a csomagban?

A csomag tartalma lehet: liszt, cukor, rizs, olaj, konzerv, tészta, tea, hüvelyesek stb. Megköszönjük, ha gondolnak azokra is, akiknek valamilyen ételallergiájuk van.

Pénzadományt is elfogadunk az élelmiszercsomag értékében az Egyetemes Egyház számlájára: SK15 0200 0000 0025 4004 5751

Kinek adjuk a csomagokat?

Elsősorban a diakóniai központokon keresztül jutnak el a rászorulókhoz, de környezetében lévő szükségben lévőknek is eljuttathatja.

Mindenkinek örülnek, aki bekapcsolódik a Tartós Szeretet Élelmiszergyűjtésbe akár önkéntesként, akár adományozóként, imádsággal vagy egy jó ötlettel.