Tabéry Géza novellapályázat

Erdély Külhoni

A Partiumi Keresztény Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéki Csoportja, valamint a Várad irodalmi és művészeti folyóirat 4. alkalommal hirdeti meg a Tabéry Géza novellapályázatot.

A novelláknak tematikusan Tabéry Géza valamelyik tetszőlegesen választott regényéhez kell kapcsolódniuk. Kiindulópont lehet a regény címe, alaptémája, egy mozzanata vagy a mű szimbolikus (képi) síkjának eleme(i). Ajánlott művek: VértoronySzarvasbikaA csucsai kastély kisasszonyaA Frimont-palota. A pályázati kiírásra 30 év alatti pályakezdő és gyakorló szerzők egyaránt jelentkezhetnek, közölték a szervezők.

A pályázat célja, hogy értékelési, elbírálási és megjelenési lehetőséget biztosítson mindazoknak, akik szakmai megítélés alapján szeretnék alkotásaikat nyomtatott és elektronikus irodalmi periodikában is megjelentetni. A pályamunkákat szakértő zsűri értékeli.

A zsűri döntése alapján a legjobb, minősítést elért novellák szerzői elismerő oklevelet, a legjobb pályamunkákat beküldő három szerző pedig pályadíjat és könyvcsomagot kap az alábbiak szerint: a győztes pályamű 50 ezer Ft/ illetve ennek megfelelő RON + könyvcsomag; a második helyezett 30 ezer Ft/ illetve ennek megfelelő RON; + könyvcsomag; a harmadik helyezett 20 ezer Ft/ illetve ennek megfelelő RON; + könyvcsomag díjazásban részesül. A legjobbnak ítélt novellákat a Várad folyóirat publikálja.

A pályázatok beküldési határideje: 2018. február 15.

További információk: http://www.varad.ro/4-tabery-geza-novellapalyazat/