Szülőföldi tanulmányi támogatás

Felvidék Hazai

október 25. – november 28.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem pályázatot hirdet ösztöndíjra a szülőföldi felsőoktatási tanulmányok támogatása céljából a 2021/2022-es tanévben külhoni felsőoktatási mester vagy doktori képzésen részt vevő szlovák állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára.

A pályázati kiírás tartalmát az Eötvös Loránd Tudományegyetem az Innovációs és Technológia Minisztériummal együttműködve dolgozta ki. Az ösztöndíjakkal a szülőföldi értelmiség továbbképzését és utánpótlását kívánják támogatni.

A szlovákiai és csehországi felsőoktatásban résztvevő szlovák állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára kiírt pályázat elektronikus űrlapja mától elérhető az ELTE pályázási felületén, ahol megtalálható az űrlap linkje mellett a kiírás és a pályázati pontrendszer is.

A pályázat beadási határideje: 2021. november 28., éjfél

A szlovákiai magyar hallgatók körében legnépszerűbb pályázaton elnyerhető ösztöndíj összege nem változott. A mesterképzésen résztvevők háromszázezer forint ösztöndíjat nyerhetnek el egy összegben a tanév egészére. A doktori képzés hallgatói ötszázezer forint tanulmányi támogatást célzó ösztöndíjban részesülhetnek, amely szintén a 2021/2022-es tanév tíz hónapjára szól.

Pályázni a martonaronurlapok.elte.hu oldalon lehet a pályázatnak és a kategóriának megfelelő pályázati adatlapon egy rövid regisztrációt követően. Az érdeklődők további információkért keressék a Szövetség a Közös Célokért komáromi irodájának munkatársát a  e-mail címen, vagy a 0908 116 931-es telefonszámon.