Szeretethíd 2021-ben

Felvidék Hazai

Az emberek mosolya és öröme nyilvánulhat meg az idei Szeretethídon

A 13. Szeretethídra már elindult a regisztráció a program megújult honlapján. A korlátozások következtében tavaly elmaradt a Szeretethíd a Felvidéken, de idén a személyes találkozás reményében újra megrendezésre kerül – adta hírül a reformata.sk oldalon Haris Szilárd.

Kifejtette, a Szeretethíd a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány programja, amely azonban már teljesen beágyazódott a környező magyar református egyházak életébe is, így a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház is csatlakozik a mozgalomhoz.

„Tavaly a Felvidéken a járványügyi korlátozások következtében nem tudtuk megrendezni, de már akkor eldöntöttük, hogy ezt a programot folytatni fogjuk. Az elmúlt év mindenkit emlékeztetett arra, hogy mennyire fontosak a közösségeink, és milyen nagy mértékben Istenre és egymásra vagyunk utalva. A Szeretethíd ezt az egymásra utaltságot a segítségnyújtás felől közelíti meg” – fejtette ki Haris Szilárd diakóniai lelkész.

Hozzáfűzte, hiszik, hogy még állnak azok a pillérek, amelyekre meg lehet építeni, fel lehet újítani a kölcsönös segítségnyújtás hídját.

„Mindezért pedig az Urat, mint szabadító kősziklánkat lehet dicsérni, és együtt ünnepelni a találkozás örömét. Az együtt örvendezés, de ugyanúgy a vigasztalás is történhet énekszóval. Erről kevesen tudnának jobban bizonyságot tenni, mint az idei Szeretethíd védnökei: Écsi Gyöngyi, a hetényi gyülekezet lelkésze és Kovács-Benkó Fruzsina Borbála, a Felszállott a páva vetélkedő győztese” – nyilatkozta Haris Szilárd.

Kovács-Benkó Fruzsina Borbála a következőt fűzte hozzá: „Mindig úgy igyekszem végezni a munkám, hogy ne a homokóra szemcséiként lepergő nap legyen mögöttem, hanem valami szép is történjen a világban. Nagypapám mindig azt mondja, hogy a humor a legfontosabb dolog az életben. Szeret mosolyt csalni az emberek arcára és engem is erre nevelt mindig. Ez a másik táplálékom a világ borzalmai ellen. Az emberek mosolya és öröme.”

Szeretethíd 2021-hez ITT lehet csatlakozni. „Tegyünk együtt a Föld épségéért, hiszen közös célunk a védelme” – írják a szervezők. Az önkéntes akcióhoz május 7-ig várják az érdeklődőket.

A szervezők bíznak abban, hogy május közepére már gondtalanabbak lehetnek napjaink, így az akciót 2021-ben május 14-15-re hirdették meg. Ugyanakkor felhívják a figyelmet a járványügyi előírások betartására, s lehetőség szerint kis csoportokban, szabadtéren elvégezhető önkéntes feladatok ellátására kérnek.

(Reformata.sk / https://szeretethid.hu/ HE, Felvidék.ma)