Szépirodalmi pályázat látássérültek részére

Online tér Hazai

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) harminc év után újra meghirdeti a Vak és gyengénlátó írók és költők antológiája határokon átívelő Kárpát-medencei szépirodalmi pályázatot.

A pályázat célja:
Jelen felhívás célja, hogy publikációs lehetőséget biztosítson a Kárpát-medencei szépirodalmi műveket író látássérült alkotóknak, összegyűjtve és rendszerezve ezen speciális alkotói kör munkásságát. A pályázat kiírója Az óda a fényhez antológia kiadása óta (1992) eltelt időszak műveit várja. Az antológia síkírásban, hangos és Braille változatban is megjelenik.
Nevezési feltételek:
A pályázónak rendelkeznie kell:

  • az MVGYOSZ bármely tagegyesületénél kiállított, érvényes tagsági igazolvánnyal, vagy
  • valamely határainkon túl működő látássérülteket tömörítő szervezet, szövetség, egyesület vezetőjének igazolásával, vagy
  • a látássérültség okán megállapított ellátásról szóló határozattal, vagy szemészorvos látássérültséget igazoló hivatalos dokumentumával.

A részvétel további feltétele a jelentkezési lap visszaküldése, valamint egy maximum 1500 karakter terjedelmű bemutatkozás megküldése egy, az alkotóról készült portréfotó kíséretében.
A pályázat részletei:
A pályázat nyelve: magyar.
Életkori megkötés nincs, minden látássérült személy pályázhat a Kárpát-medencéből, a pályaművek azonos elbírálás alá esnek. A művek témájára irányuló megkötés nincs.
A pályázaton minden alkotó maximum öt verssel és/vagy két prózai művel pályázhat. A próza kategória esetében – szóközökkel együtt – maximum 15 000 karakter terjedelmű művekkel lehet pályázni. A karakterszám prózai művenként értendő. Az elsőközlés nem feltétel, a pályázat kiírója mindkét kategóriában elfogadja a már máshol megjelent műveket és az új, a pályázati kiírásra készült alkotásokat is.
Formai előírások:
A pályaműveket Word formátumban kérjük benyújtani, 12-es Arial betűtípus használatával. Az alkotó fotóját min. 300 dpi-s felbontásban, min. 1 Mb-os méretben kérjük csatolni.
Határidők:
A művek és a személyes ismertető beérkezési határideje: 2021. szeptember 30.
Az antológia várható megjelenése 2022 októbere.
A jelentkezési lapot, az alkotó fotóját és az alkotásokat az  címre kérjük küldeni.
Díjazás:
A bíráló bizottság által kiválasztott mű vagy művek megjelentetése a vak és gyengénlátó költők és írók antológiájában, mely kiadványból minden abban szereplő alkotó egy példányt kap. Az antológia szerzői emléklapot kapnak, amelyet a kötetbemutató ünnepélyen vehetnek át az MVGYOSZ elnökétől.

További információk: https://pafi.hu/p/vak-es-gyengenlato-koltok-es-irok-antologiaja-ii-szepirodalmi-palyazat