Szent Margit-program–támogatókat keres!

Beregszász Ifjúsági, gyermek

A Kárpátaljai Magyar Görögkatolikus Ifjúsági Szervezet (GISZ) a 2018–2019-es tanévre újra meghirdeti a Szent Margit-programot.

A program célja:

A Szent Margit-program célja, hogy összekösse a Kárpát-medence, illetve a világ magyarságának jó szándékú támogatóit általános és középiskolás gyerekekkel, ezáltal előmozdítsa a támogatott gyerekek tanulmányi eredményeit, hitbéli életét, valamint a magyar közösség életében való szerepvállalását.

A támogatás módja:

A programban támogatóként bárki részt vehet, aki vállalja annak kötelezettségét, hogy egy tanéven keresztül (10 hónap) havi fix 10 euróval támogat egy gyermeket. A GISZ Kárpátalja-szerte jelentős adatbázist állított fel a támogatásra rászoruló gyermekekről. Az adatbázisban szereplő adatok alapján a támogató dönti el, hogy kit szeretne támogatni. A támogatás összegét lehetőség van készpénzben, illetve banki átutalás formájában – egy összegben vagy havi rendszerességre lebontva – eljuttatni a GISZ számára.

  • A GISZ ezt az összeget eljuttatja a kiválasztott gyereknek.
  • A támogatott egy átvételi elismervény aláírásával tanúsítja, hogy megkapta az összeget.
  • Amennyiben a támogató igényt tart rá – a GISZ-en keresztül – felveheti a kapcsolatot a támogatottal, levelezés által.
  • A program befejezése után a támogató dönt, hogy tovább szeretné-e támogatni a kiválasztott gyereket.

A 2017–2018-as tanév folyamán 91 gyerek került támogatásra 63 támogató által. A következő tanévben szeretnénk ezt a számot kibővíteni, s minél több gyerek számára biztosítani ezt a csekély anyagi támogatást.

Támogatónak a e-mail címen, illetve a +380 964434906-os telefonszámon lehet jelentkezni.

 

Forrás: http://karpataljalap.net